2013-05-14, 12:11
|
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY
Cytat:
Napisane przez FeaMee
Witam. Odkąd pamiętam, miałam problemy z przetłuszczaniem się włosów. W końcu doszło do tego, że zaczęłam myć je codziennie. Niestety skóra głowy bardzo swędziała. Po jakimś czasie zaczęłam je myć szamponem dla dzieci z Jonson&Jonson. Problem ten już nie był taki uporzywy. Teraz mam inny szampon, jednak moje włosy są... Przesuszone, a końcowki bardzo się rozdwajają. Ponadto mam łupież. Nie używam suszarki i kładę się spać z mokrymi włosami. Są falowane i sięgają niewiele za łopatki.
Jak je pielęgnować? Jakiego szamponu używać? A może jakieś odżywki? No i co z tym codziennym myciem włosów? Można je szybko od tego odzwyczaić i sprawić, żeby nie przetłuszczały się tak często?
|
Skoro masz przesuszone włosy, to oczywiście, że powinnaś zacząć używać odżywek. Zacznij najpierw od czegoś bez sylikonów, np. od odżywki Alterry.
A skoro masz falowane włosy, to zapraszam tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=684931
A tak poza tym, pamiętaj, że myje się przede wszystkim skórę głowy. To dla niej jest szampon, włosom zwykle wystarcza, że umyje je piana spływająca po nich.
Cytat:
Napisane przez paulaa6
Mam hashimoto , niedoczynność tarczycy. I również przez to wzmożone przetłuszczanie się twarzy.
|
Ja zawsze myślałam, że niedoczynność tarczycy zwykle powoduje przesuszenie skóry 
A pocisz się bardzo? Bardziej niż wcześniej? Może przez to te problemy?
|
|