2013-05-14, 14:44
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: co was odpycha w osobie i sprawia że nie macie chęci na znajomość z nią?
Cytat:
Napisane przez kk888
Ja nie akceptuję cwaniactwa, kombinatorstwa, złodziejstwa (szczególnie z publicznych pieniędzy), wybielania się i tłumaczenia, że wszyscy tak robią to i ja tez i nie ma w danej sytuacji niczego złego (np. wyciaganie lewych zwolnien od lekarza na L4, lewych rent, lewych zapomog, ukrywanie dochodow, miganie sie od podatków, kradzieze z pracy i wynoszenie rzeczy, zasłanianie sie immunitetem i nieplacenie mandatow), użalania sie nad sobą, obwiniania za swoje niepowidzenia calego swiata (rzad, masoni, zydzi...), roszczeniowa postawa wobec społeczeństwa ("bo mi sie nalezy i juz"), zawiść (bo sasiad ma nowe auto, pewnie nakradł), lenistwo, awersji do uczenia się i chwalenia włąsnymi niedostatkami w edukacji. I jeszcze pewnie by się znalazło  .
|
Osobiście uważam że tak zwane "lewe" L4, jeśli jest brane np. raz w roku na tydzień nie jest niczym bardzo złym bo każdy człowiek potrzebuje odpocząć, odstresować się i wiele lekarzy wypisuje zwolnienia po bardzo stresujących okresach pracy właśnie z tego powodu. A że człowiek nie jest obłożnie chory to takie zwolnienie jest niby lewe.
Co do chwalenia się niedostatkami w edukacji to wolę jak ktoś wprost powie że nie ogarnia matmy/fizyki/finansów/historii/czego tam niż jak udaje alfę i omegę.
|
|
|