2013-05-14, 14:28
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIV - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Cytat:
Napisane przez zuzaneczka
no właśnie chyba tak zrobię  Muszę tylko obmyśleć docelowy styl/kolorystkę całego salonu i stopniowo poprzez wymianę mebli będziemy do niego dążyć.
|
no to chyba najgorsze, bo najlepiej, żeby to było ponadczasowe i uniwersalne i żeby ci się podobało również za lat kilka.
Ja na szczęście mam zestaw mebli, który ze mną jeździ od kilku lat (odkupiłam kiedyś od koleżanki, która się wyprowadzała za granicę i pozbywała wszystkiego), więc zabieram to do salonu i na razie mam spokój. Będę mogła tam pomieszkać zanim będzie trzeba podjąć decyzję, jak chcę mieć ten salon urządzony.
Na kuchnię pomysł mam od dawna - meble z białymi frontami na wysoki połysk, do tego drewniane blaty. A że kuchnię mam połączoną z salonem szerokim przejściem i nic nie jest widoczne z salonu, to nie muszę się zbytnio ograniczać i dopasowywać do salonu. Między szafkami górnymi i dolnymi wkleję szkło a pod nim chcę tapetę, która mi się podoba od dawna. Boję się, że mi się znudzi, więc muszę obmyślić taki montaż tego szkła, żeby można było bez problemu wymienić tapetę na inną.
W salonie chcę klasyczne meble, proste w formie - najchętniej drewniane, nie za ciemne, ale nie znalazłam jeszcze nic konkretnie, co by mnie zachwyciło i było w moim zasięgu cenowym. Znalazłam za to firmę całkiem blisko, która robi piękne stoły drewniane, więc może potem, jak przejdę przez tematy rurek, przyłączy i innych takich, to skupię się na meblach i jednak coś w końcu znajdę. Jak nie, to zacisnę pasa i zarobię na takie, jakie mi się będą podobać
---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------
Cytat:
Napisane przez mademoiselle betti
Zazdroszczę obsadzonego ogrodu. Ja jestem niecierpliwa, chciałabym od razu stary ogród z drzewami 
|
mi by wystarczył elegancki trawnik bez mleczy, gruzu i krzaczorów
---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------
w ramach relaksu i tego, że wydaję tylko kasę na budowę, a nie na siebie, idę dziś do fryzjera zrobić coś dla siebie.
Obetnę tak samo, tylko muszę odświeżyć cięcie i zrobię sobie pasemka/refleksy jaśniejsze, bo strasznie mi włosy mysieją. Jak zrobię te refleksy, to lepiej się czuję i w sumie nie widać potem odrostów, więc wystarczy jak robię to raz na pół roku
|
|
|