2013-05-16, 09:45
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
Cytat:
Napisane przez hanjah
U mnie też tak to wygląda  W obu przedszkolach dostałam taki sam formularz-miałam go wypełnić i zanieść do przedszkola pierwszego wyboru.
Jak dostała się do państwowego przedszkola to w liście napisali, że jak potwierdzimy że Dorotka będzie do nich chodzić to dadzą nam znać kiedy jest spotkanie organizacyjne.
|
Czyli nie zanoszę formularzy do 3 przedszkoli 
Blonde no własnie niby nie mogę od tak sobie pójść , ale znalazłam już dwa przedszkola i na ich stronie piszą tak...
na katolickim jest formlarz na stronie i piszą żeby go wypełnić i wysłać ale widzę że jest on do wydrukowania czyli wychodzi że mam go wysłać pocztą. Tam podaje swój adres , wszystkie dane małej i mam wybrać kiedy chc żeby zaczeła czy od grudnia czy od wielkanocy czy od sierpnia.
a na stronie drugiego przedszkola link do formularza jest nie aktywny więc nie moge wejść na niego , @ tez nie działa i teraz
jesli ja chce to drugie przedszkole dać na 1 miejsce to ja moge wydrukować ten formularz z katolickiego i wysłać do tego drugiego czy do każdego przedszkola zanoszę ten sam formularz czy jak 
I to mnie jeszcze nurtuje
obowiązkowa zerówka czyli ta niby szkoła tak zaczyna sie kiedy dziecko kończy 4 lata dobrze mówie ?
To jak te przedszkola maja dzieci od 2-5 lat to znaczy że dziecko może tam uczęszczać na te zajęcia które są już obowiązkowe czy musi iść do Szkoły.
Bo tera nie wiem czy Nikoli w tym wypadku będe mogła szkołe poszukać dopiero przed 5 rokiem żeby już poszła do 1 klasy a tą zerówke chodziła tu do przedszkola 
---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------
Cytat:
Napisane przez oryginalna11
Witajcie. Kobietki Synek ma juz 13 dni i od trzech straszne gazy. Płacze mi po 4 godziny i nie spi. Nie moze puscic bączka, strasznie sie wygina i podkurcza nóżki. Serce sie kraje  Masowalam go, cieple oklady z pieluszki robilam. Kupilam antykolkowe butelki i infacol podaje przed kazdym posilkiem. Nic nie pomaga. Aha jeszcze wode koperkowa probowalam i tez nic. GP powiedzial ze sie nie zajmuje zywieniem dzieci i mam czekac na wizyte HV. Kupilam mleko Aptamil colic a do tej pory uzywalam Cow & Gate. Moze jest ciezkostrawne? Polozna byla dwa dni temu i kazala mi na sile wpychac mu po 120ml co 3-4 godz i jak bedzie zasypial to myc mu twarz chlodna woda 
Boli go brzuszek i slysze jak mu sie te jedzenie przesuwa dosłownie. Myslicie ze zmiana mleka pomoze? Co mam zrobic gdy nie bedzie poprawy? Mozna jakos poprawic perystaltyke jelit takiego malenstwa? Ja juz razem z Nim płacze bo nie wiem jak mu pomóc ;(
|
Moja Aptamil dobrze tolerowała natomiast po Cow & Gate miała taką kolkę że myślałam że mi sie dziecko przekręci . Tylko że u nas w tym przypadku pomagała ta woda koperkowa.
Tzn mnie się wydaje z własnego doświadczenia że dziecku nie upchniesz na siłe tyle mleka ile ci ktoś tam każe bo dziecko samo sobie dozuje ile tego mleka potrzebuje. Jak zje więcej niż przyjmuje jego żołądeczek to ci uleje albo zwymiotuje.
A co do mleka to nie wiem co ci doradzić bo ja zmieniałam te mleka żeby pomoc małej aż w końcu lekarka doradziła mi to cow & gate że to niby najlepsze mleko i mała dostała taka kolkę że 5 godz ja ratowałam i po tej nocy wróciłam do Aptamila i koszmar się skończył . Podawałam wod koperkowa z rana i na noc i było ok.
Jak dostawała kolki to robiłam okłady z gorącej pieluszki na brzuszek wtedy jej te gazy schodziły i ból brzuszka przechodził. Oczywiście trwało to w czasie ...
|
|
|