2013-05-17, 18:56
|
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Jak pogodzić wyjazd wakacyjny z chłopakiem?
Cytat:
Napisane przez la_meilleure
Cześć,
niedługo wakacje, wolne, wyjazdy... I tu pojawia się problem - mam możliwość na 2-tygodniowy wyjazd, podczas którego będę miała możliwość poćwiczyć angielski, poznać nowych ludzi, i zobaczyć kilka pięknych miast... Mamy na to dofinansowanie rektora. Było jedno wolne miejsce, po namyśle zgodziłam się.
Ale, ale... Mój chłopak jest zły, że tam jadę. Twierdzi, że robię bez sensu, bo będę musiała uczestniczyć w wykładach (wyjazd jest finansowany w połowie przez uczelnię-dlatego mnie kusi, bo jest dość tani) na których będę się nudzić. Że marnuję kasę na głupoty. Że tak wyjeżdżam sobie bez niego. Że będę żałować. Że nikogo tam nie znam i sobie nie poradzę. No ale kurczę... To moje pieniądze, i moja sprawa, jak je wydaję, prawda? :/
Poza tym zdarza się, że para wyjeżdża osobno na wakacje, prawda? Mamy w planach 2 inne wyjazdy razem, więc o co mu chodzi? Czy Wam zdarza się, że wyjeżdżacie osobno, np. na 2 tygodnie i Wasz chłopak jest na to zły? Martwię się, że ze mną zerwie...
|
Prawda. Twoje pieniądze i robisz z nimi co chcesz.
A skąd Twój chłopak może wiedzieć że będziesz się nudziłą na wykładach, że będziesz żałować i że sobie nie poradzisz?
Wydaje mi się, że po prostu Twój Tż jest typem zazdrośnika który nie chce żebyś spędzała czas bez niego, boi się, że przeżyjesz coś interesujacego i że nie będzie miał Cie pod kontrolą.
Absolutnie go nie słuchaj i jedź. Sama piszesz że wyjazd będzie rozwijający, że podszkolisz język, przeżyjesz fajną przygodę, poznasz nowych ludzi, nowe środowisko, pozwiedzasz i to za pół darmo. nie ma sie co zastanawiać bo jak zrezygnujesz mozesz żałowac że nie skorzystałaś z takiej szansy.
Gdyby zerwał z takiego powodu to ja bym się na Twoim miejscu nie martwiła.
Edytowane przez 201707171556
Czas edycji: 2013-05-17 o 18:57
|
|
|