2005-05-31, 21:41
|
#6
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-05
Wiadomości: 3 880
|
Dot.: przepis na czekoladę po aztecku
Znalazłam jeden przepis na stronie firmy Kamis:
"Danie: Na szybko - do 30 minut
dla 6 osób
Przygotowanie:
Mleko i śmietankę wlać do rondla, ogrzewając powoli doprowadzić do wrzenia. Dodać pokruszoną na małe kawałki czekoladę, cynamon, cukier i chilli. Podgrzewać jeszcze ok. 10 min, uważać, aby czekolada się ni zagotowała. Napój można podawać natychmiast po przygotowaniu, ale będzie bardziej aromatyczny jeżeli zostanie schłodzony, a następnie przed podaniem podgrzany.
Składniki:
500 ml mleka, 125 ml słodkiej śmietanki (36%), 100 g gorzkiej czekolady, 2 łyżeczki cukru pudru, produkty KAMIS: ½ łyżeczki cynamonu, 2 szczypty chilli."
Jak dla mnie to za dużo śmietanek i cukrów 
PZDR Natalia
|
|
|