Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Problem z mamą i alkoholem
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-05-19, 15:08   #124
szarri
Wtajemniczenie

Dot.: Problem z mamą i alkoholem

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
Przecież matka nie krytykuje narzędzia (nóż, samochód, w przypadku autorki alkohol) tylko autorkę za to, że po alkohol sięga.
Jeśli ktoś popelnia samobójstwo, to wydaje mi się, że większe znaczenie ma przyczyna zdarzenia a nie sposób. Wg Ciebie mama, którą będą np. niepokoiły stany depresyjne stany córki czy jej smutne samopoczucie, przykładowo, nie powinna się tym interesować? Bo każdy ma prawo od czasu do czasu być smutny?
2. Jeśli ktoś ginie w wypadku samochodowym, np. przez alkohol za kółkiem albo nadmierną prędkość, myślisz, że w rodzinie dotkniętej taką tragedią nikt nie zwróciłby drugiemu uwagi, że jedzie za szybko, albo że usprawiedliwiłby jazde po spożyciu?
jakieś dane statystyczne? Bo wg mnie picie piwa co tydzień lub co 2 przez jakiś czas swiadczy o pociągu do alkoholu. Może ja jestem jakaś dziwna dla odmiany, ale moim zdaniem to, że lubi się słodycze nie musi oznaczać, że co tydzień kupujemy rytualnie dużego ptysia. Przecież jest tyle innych smacznych przekąsek, dlaczego akurat ptyś?
Odnosiłam się do konkretnej Twojej wypowiedzi, cytując ją - tę, w której stwierdziłaś, że skoro matka uważa alkohol za zło, to córka też powinna. Gdyby matka autorki po stracie męża w wypadku (przez zbyt dużą prędkość) panikowała za każdym razem, gdy córka wsiądzie do samochodu, TO byłaby analogiczna sytuacja do omawianej.

A jeśli ktoś lubi ptysie, ale uważając na swoją tendencję do tycia kupuje sobie go raz w tygodniu, w pozostałe dni chrupiąc marchewkę, to świadczy to o jego nieodpowiedzialności, o niezdrowym pociągu do ptysiów, uzależnieniu od bitej śmietany, upodobaniu do nagłego podnoszenia sobie poziomu cukru produktami o zatrważająco wysokim IG i braku dbałości o stan uzębienia przez ignorowanie problemu próchnicy? Czy o tym, że lubi ptysie? No ludzie, nie wierzę w to co czytam po prostu.
szarri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując