2013-05-19, 14:09
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wierzycie w ewolucje?
Cytat:
Napisane przez evyylongue
Ja ogladalam film "100 powodow, dla ktorych ewolucja jest glupia" i zmienil on moje myslenie. Nie uwazam teorii ewolucji za fakt - z tego co mi wiadomo, wciaz pozostaje tylko teoria i tylko teoria jest w moich oczach.
Nie bede wnikac w wasze poglady i przekonania o jedynej slusznosci wspolczesnej nauki, zwroce tylko uwage na argument o tym, ze istnieje mnostwo madrych ludzi, ktorzy uznali darwinizm za niepodwazalny fakt albo laczyli chrzescijanstwo z ewolucja. Mozemy przytoczyc setki osob, ktore posiadaja wielki autorytet i wyznaja Boga, mimo ze dla tylu ateistow Bilbia to takie brednie dla slabych ludzi. Moge znac naukowcow, ktorzy uwazaja, ze Ziemia jest plaska i jesli umra zamienia sie w mrowke i tak dalej. Ten argument do mnie nie trafi.
|
Nie ogladałam tego filmu, ale podejrzewam, ze jest pseudonaukowy. I owszem, ewolucja to jest niezaprzeczalny fakt. Dyskutuje sie tylko nad jej mechanizmami. Jak chcesz, moge przedstawic konkretne dowody na to, bo jest ich całe mnóstwo. Ale ten filmik o którym wspominasz i tak sobie obejrzę, a potem sie na jego temat wypowiem
|
|
|