Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz. 12
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-05-19, 17:03   #2994
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
Dziewczyny jest problem.
Kiedy Wam pisalam, ze cywilny mamy ze 3 tygodnie wczesniej jak koscielny. Tak bedzie, tego nie zmieniamy i juz. Pytanie o suknie. Jak dla mnie cywilny to formalnoc, urzad i nie ma co wydziwiac z sukienka. Myslalam nawet o czyms zupelnie prostym, jednobarwnym, jasnym, nawet jakis zakiet i spodniczka. Cale moje marzenia o sukni i cala inwencje chce przeznaczyc na koscielny i na wesle oczywiscie. Po cywilnym bedzie nie duzo gosci, zaprosimy na jakis obiad i tyle. Wiec jak powiedzialam TZ ze raczej nie wystapie w bialej sukni to sie jemu przykro zrobilo, ze jak to? Tlumacze mu, ze "prawdziwy" slub i wesele mamy miec pozniej wiec nie bede kupowac dwa razy sukni, a w tej jedynej napewno nie wystapie na cywilnym. On powiedzial, ze jak tak to rozumiem to na dobra sprawe po co mu sie starac na koscielny ( bo on przywiazuje wieksza wage do cywilnego).
Wiec nie wiem co zrobic? Moze kupic jakas sukienke powiedzmy biala, ale nie do samej ziemi, taka zebym potem na poprawiny zalozyla?? Fakt, slub cywilny jest wazny i dla niego i calej jego rodziny to jest TEN slub, ale ja nie chce dwa razy welonu i sukni bialej wlkladac :p
co radzicie?
hmm, w jakimś stopniu rozumiem tż. jeśli miałabyś większy fundusz, to ja proponowałabym krótką suknię ślubną. są bardzo ładne i urocze

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
Miałam jej poradzić, że niech robi jak chce, ma swoją wolę i żeby ubrała to, w czym się będzie dobrze czuła. Ale mnie przekonałaś. Mój TŻ coś napomknął ostatnio, że po co ma kupować na ślub garnitur, jak swój nowy założył całe 2 razy (na sylwestra i na chrzciny) i do naszego ślubu założy go pewnie tylko na jedno wesele, a jemu ciężko trafić na dobry rozmiar bo ma brzuszka trochę i masywne umięśnione nogi i w udach zwykle spodnie za ciasne. Miałam ochotę go zabić. Zrozumiał tylko moje spojrzenie wystarczyło
haha u nas tak samo, tylko garnitur był założony tylko raz. w dodaktu jest bardzo bardzo ładny i świetnie leży. już nawet powoli ulegałam tż i rozumiałam to, że szkoda kasy po prostu... ale w końcu teściowa go przekonała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 829343a5233a288a0a8e74a6ffeda751.jpg (64,8 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f57963a5285229b7c72e4abcf797bcef.jpg (89,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2dee33be697a6ece73fd6a651aa59d7f.jpg (17,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2a4fee4c3a4761c0e2e19160896d173e.jpg (164,5 KB, 11 załadowań)
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora