2013-05-19, 20:05
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
Cytat:
Napisane przez Verunka
hmm nie chciałoby mi sie z tym bawic, bedziemy po prostu rozpowiadac kiedy jest slub, natomiast mam problem z chrzestną z którą nie utrzymuje kontaktu, a wypada ją zaprosic - wysłac po prostu zaproszenie te trzy miechy pzed slubem, czy jakos ją informowac wczesniej? Głupio mi bedzie zadzwonic do babki której nie znam,... Zaproszenie tez raczej wysle pocztą.
|
Hmmm, trudna sprawa, nie wiem co Ci poradzić.
Ja mam podobny problem z częścią rodziny od strony Taty (który nie żyje). Jakiś czas temu zmarł też brat Taty a mój Chrzestny. Pozostała mi zatem z tej strony tylko jego żona (Chrzestnego) oraz ich dwóch dorosłych już teraz synów.
Praktycznie nie utrzymujemy kontaktów, nigdy wielkich nie utrzymywaliśmy, a po śmierci wujka już w ogóle się one rozluźniły, mam jedna poczucie i wewnętrzną potrzebę i chęć zaproszenia ich. I teraz rodzi sie pytanie, czy poinformować wcześniej? Na pewno nie wiedzą, bo nie ma takiej osoby która mogłaby to przekazać? Zadzwonić i poinformować o dacie? Czy dopiero na kilka miesięcy przed, jak będziemy mieli zaproszenia zadzwonić i poinformować, że wpadniemy z TŻ? 
Jestem w kropce odrobinę. 
Cytat:
Napisane przez say-hello
wiem, że mamy tu pary z różnymi narodowościami, więc zobaczcie, jaki super pomysł 
|
Super pomysł. 
O rany, jaka boska niedziela za nami. 
Wybyliśmy do przyjaciół za miasto na grillowanie i oględziny - budują dom. Ostatnio jak byłam były fundamenty, a teraz.. stoi dom! Z dachem, oknami, szał ciał normalnie. 
Mimo, że to skromna budowla robi wrażenie. 
W ogóle miejsce świetne, już widzę oczami wyobraźni jak się nasze przyszłe dzieciaki w baseniku za domem w wodzie się pluskają. 
Tak czy siak, pojedliśmy, poplotkowaliśmy, na słoneczki trochę się wygrzeliśmy. Bosko! 
Odnoszę jakieś takie nieodparte wrażenie, że nie chce mi się jutro iść do pracy.
Czas edycji: 2013-05-19 o 20:09
|
|
|