Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz. 12
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-05-20, 11:16   #3066
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Dla mnie biały czy ecru dla gościa nie jest nietaktem o ile nie jest to długa suknia. Na wielu weselach na których byłam kobiety miały sukienki w tych kolorach, często matki PM mają kostiumy ecru. Nigdy nie rzucało mi się to jakoś szczególnie w oczy. PM ma specyficzną suknię, długą, rozłożystą, elegancką. Zwykła sukienka gościa nie będzie źle wyglądała w tłumie innych gości.
Natomiast dla świadkowej wg mnie obowiązuje pewien dress code. Takie jest moje zdanie.
Nie każda PMka ma długą kieckę. Nawet u nas na wątku dziewczyny celują w krótkie sukienki.
Nie każda ma rozłożystą, elegancką - niektóre mają zwiewne, niezbyt zdobne.
A przecież nigdy gość nie wie, jaką PMka będzie mieć sukienkę.
Moim zdaniem nie ma co porównywać kostiumu matki PMki do sukienki ecru/białej/

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Ja byłam na weselu kumpeli, która miała ecru suknie do tego z gorsetem a była w ciąży i szczerze (wyglądała jak bałwanek) a jej siostra, świadkowa ubrała się w bielutką suknie.. normalnie biel jak na reklamach vizira, do tego była bardzo zgrabna, fryzurę miała na bok zaczesaną z burzą loków. Przyćmiła swoją siostrę po całości, sukienka PMki wyglądała przy tej bieli jak stara.
Matko, ale porażka
i to jeszcze własna SIOSTRA!
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora