Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - odwołał spotkanie bo kolega go zaprosił na urodziny
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-05-20, 13:21   #41
WhiteCherry
Zakorzenienie

Dot.: odwołał spotkanie bo kolega go zaprosił na urodziny

Cytat:
Napisane przez Andrzeej Pokaż wiadomość
Ja napisałem to jak działa facet i to co sobie myśli.

Wy czujecie się oburzone, a facet ... i tak widzi to inaczej .

tu nie chodzi o podejście kobiet czy facetów do potencjalnych partnerów, tu chodzi o SZACUNEK do drugiego człowieka. Bez względu na to, czy jest to Twój kumpel, kumpela, dziewczyna, matka czy babcia. Nikt nie lubi zostawać na lodzie Jeśli się z kimś umawiasz, to kultura wymaga, by na tym spotkaniu się zjawić. Owszem, występują czasem sytuacje nieprzewidziane i wtedy odwołanie spotkania nie jest czymś złym, ale impreza kumpla to nie jest sytuacja nagła.
jeśli się umawiasz przypuśćmy z matką, że zawieziesz ją na zakupy i pomożesz (bo załóżmy tylko Ty masz prawo jazdy) i dostajesz smsa od kumpla, że jest nayebka i żebyś wpadał, to co? rzucasz wszystko i lecisz? pomimo tego, że od tygodnia się umówiłeś na te zakupy?
jeśli się umawiam z koleżanką na piwo i obiecuję, że przyjdę, to nie odwołuję spotkania 5 minut przed wyjściem, bo ktoś inny mnie gdzieś zaprosił na ostatnią chwilę.
btw. równie dobrze mógł wziąć dziewczynę na imprezę i upiekłby dwie pieczenie na jednym ogniu

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2013-05-20 o 13:24
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując