Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Menu 20 mc dziecka-niejadek
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-05-20, 14:06   #2
glamourous
Zakorzenienie

Dot.: Menu 20 mc dziecka-niejadek

ja bym zamiast mm i potem kaszki podala na sniadanko jajecznice/ omlecik/ parowke/ twarozek z bananem albo owocami/jogurt z odrobinka musli/ serek homo (tylko sklad czytac bo sa takie naladowane chemia a sa takie ktore w skladzie maja twarog smietanke i cukier), buleczke na mleku
a probowalas np chlebek pokroic w "pociagi"? serek zolty w kosteczki?
moj jeden synus w ogole z kanapek sama wedline zjada, drugi am chleb sie uzupelniaja
a moze ugotuj makaronik w fajnych ksztaltach, moja corka niejadek mega mega na makaron zwierzatka albo literki sie skusi
jesli chodzi o owoce to roznie bywa, chlopaki dosc lubia pogryzc jablko ale np hitem sa winogrona. w zeszlym roku pieknie wchodzily im maliny. niedlugo zacznie sie owocowy sezon, na twoim miejscu podtykalabym rozne rodzaje, na pewno znajdzie sie cos co mu posmakuje

powiem ci ze nie jest u was tak zle z ilosciami, moje 19miesiezcniaki maja ostatnio etap niejadka i jedza rano i wieczorem po porcji kaszy (ok 220-250), obiadku pare lyzeczek a reeszta gryz bulki, gryz owoca jakiegos, ale zeby konkretnie cos zjedli to nie podejrzewam ze to przez zeby (trojki im ida) bo wczesniej jedli przyzwoicie a od kilku tyg dramat

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2013-05-20 o 14:12
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując