2013-05-22, 10:56
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokażcie pazurki... Ale te naturalne - cz. XIX + przeogromna dawka plotek!
[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;4093003 5]A w sumie pewnie ma... Generalnie mam przesuszoną skórę, no a dłonie to wiadomo że są najbardziej narażone na wszystko. Z maści to ja nie bardzo mam w czym wybierać, bo większość takich aptecznych smarowideł czy emulsjii jest na olejach parafinowych, czy nawet silikonowych. Na mnie to działa tak, że zalepia skórę, przez 5 minut jest dobrze, a potem jeszcze gorzej niż było. Ta warstwa okluzyjna to dziwna sprawa, inni sobie chwalą a u mnie się nie sprawdza w ogóle. Z kolei sterydy, czyli już konkretne leki to gra niewarta świeczki w tym przypadku, smaruję się tym tylko w przypadku wysypek ale też - ile można?
[/QUOTE]
Tak pomyślałam własnie bo pisałaś o wrażliwej skórze, alergiach itp. Mam takiego kolegę alergika, któremu sezonowo schodziła skóra z opuszków i dalej nawet...
No sterydy to na pewno nie warto. Szkoda właśnie że parafina Ci szkodzi, bo dużo osób niby chwali z problemami skórnymi tego typu. A coś od środka? tzn wiem że są takie sumplementy, ale czy to faktycznie działa to nie mam pojęcia..
1,5 l wody to i tak całkiem nieźle
|