Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-05-22, 17:22   #448
Tasia34
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez Maluda2112 Pokaż wiadomość
Kacperek dziś kończy MIESIĄC

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Odebrałam zdjęcia od fotografa. Pokaze Wam jak Misiaczek ładnie pozował
Śliczny Misiaczek

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
jak/czy przerywacie dzieciom jedzenie? czy da się skrócić czas karmienia?!
chciałabym żeby efektywniej jadł
(muszę zajrzeć do Tracy )
Mój żłopie jak szalony jakieś 5 minut, potem zwalnia i je normalnie ok.1o minut, następnie zaczyna przysypiać i tak tylko ciumkać sobie, więc palec w kącik ust i wyjmuję cyca, ale skubaniutki trzyma cholernie mocno!

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
ja nie pomoge ,Roszek pije 15 min.za to przez ten czas tak żłopie jakby litr na raz przełykał
No tak, takie właśnie żłopanie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Despa ja też w gimnazjum chciałam sobie przebić dodatkową dziurkę w uchu, stanęłam przed lustrem zaczęłam wbijać igłę i zemdlałam
Więcej nie próbowałam poszłam do kosmetyczki zrobiła to pistoletem.
Ja chyba początek liceum (14-15 lat) miałam, jak u kosmetyczki przebiłam uszy. Reszta dziurek (łącznie 5 w lewym uchu i 2 w prawym) przebijałam już sama, wysterylizowaną (nad ogniem i spirytus ) igłą
A co do kolczyków u niemowlaków - uważam to za bezsens, niepodoba mi się i ogólnie jestem przeciwna, ale niech sobie niektórzy robią co chcą, jeśli tylko nie krzywdzą dziecka...

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
co do temperatury, to ja mierzę dosyć często i waha się od 36.7 do 37.5
u nas podobnie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
ale mój własnie wtedy zaciska najbardziej, puścić nie chce i udaje że je

Skąd my to znamy!

święte słowa. ale mój to hipochondryk

dobre

też musi memlać - tylko nie łapkę a "podłoże"

to również dobrze znamy

slynny katar widmo. wszyscy go slyszeli (sic), nikt nie widzial. osluchowo bylo OK, gardelko czyste, brak goraczki. a az furczalo...
U nas też furczy czasem, kózek wnosku brak; to może być coś z języczkiem tym w gardle (krtani), że jeszcze nie rozwinięty; tak jakoś słyszałam... Stąd też takie jakby chrapanie.

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Moja mama pomagala mi ktoregos dnia kapac malego.. i mowi do mnie, a po kapieli w tym plynie plukac dziecka nie trzeba, ja do niej mowie, a co to plyn do naczyn byl hehe kiedys wszystko bylo inaczej.. 25 lat temu inne czasy zupelnie, wiec ja i sie ciesze ze mamy ten XXI wiek i w sumie z drugiej strony nie, kiedys bylo mniej chemii jednak !!![COLOR=Silver]
Ale mówisz o Musteli? Bo po tym płynie właśnie trzeba spłukiwać!

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
witaj w klubie u nas identycznie ! z tym ze mama raz tez musiała się przebrac ..... tak poszło ...
a wszytko przez to ze podwiajała się nam falbana w pieluszce ....

Ja dziś nie dość, że przebrać się musiałam po "strzale" Krzysia z przewijaka, to dodatkowo wykąpać - ręka, noga, dekolt w kupie I część dywanu

My dziś poszliśmy do przychodni zważyć się - a wynik to 4350gr!!!
Wyszło mi średnio 350 gr tygodniowo od wyjścia ze szpitala
I tylko na cycku! No Mamusia jest mega dumna z Syneczka i z siebie

I w przychodni trzeba było Krzysia przebrać, bo pieluszka była brudna, więc wzięłam newborna Babydream, którą od dawna noszę w torbie wózkowej "na wszelki wypadek" - i wiecie co? Ledwo się w nią zmieścił
Dady jedynki jeszcze mogą być, ale już powoli przechodzimy na dwójki

A jutro mija równy miesiąc od urodzin Szybko ten czas leci
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując