Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - ćwiczenia ze sztangą-power pump
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-24, 08:56   #16
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Dot.: ćwiczenia ze sztangą-power pump

Cytat:
Napisane przez Thaisa Pokaż wiadomość
Na diecie redukcyjnej jestem ok. 5 mc, wcześniej jadłam więcej kury, ale trener mi zmniejszył ilość bo nie chudłam niestety. Przykładowy dzień diety:
1. 40 g płatki owsiane górskie.20 g otrębów owsianych, pół jabłka
2. jogurt 0% 250 gr, 20g otręby owsiane,20g żurawina suszona,25g błonnik.
3. 150 g piersi z kury, pół woreczka ryżu brązowego ( pół dziele na 2 posiłki), sałatka warzywna
4. 150 g piersi z kury z ryżem i warzywa.

Na pump chodzę 2 x w tygodniu, po idę na bieżnię na 30 min. Trenuję 3 w tygodniu, 3 eci trening to ABT albo TBC i 30 min bieżni.
Wcześniej chodziłam 3 x w tygodniu na pump.

obciążenia jakie brałam to klatka po 2,5 = 5kg, biceps to samo, triceps też, podrzuty 5,75 =11,5, plecy 4,5=9, ramiona 3,75=7,5, składy 7=14, wykroki 5,75 =11,5

Rozrosłam się bardzo w ramionach i plecach, biceps, uda też. ale najbardziej niekorzystnie wygląda ta góra. Trenerka od TBC powiedziała, ze widocznie mam taką genetykę i ona na moim miejscu nie chodziłaby na zajęcia ze sztangą.....czyli widzicie, że zaszkodziłam sobie zamiast pomóc. Bardzo lubię te zajęcia i do kilku dni trenuję na mniejszych obciążeniach, których co prawda nie czuje, no ale zrobić.

Nie wiem w czym tkwi błąd, dieta wydaje mi się w porządku, co Wy sądzicie? Od zawsze było mi ciężko schudnąć, ale 2 lata temu stosowałam dietę Dukana, schudłam, ale przybrałam więcej po jakim czasie, od tego momentu mam strasznie spowolniony metabolizm.
Sam dukan mógł już nieźle Tobie namieszać. A ta dietka też niespecjalna.
Więc biorąc pod uwagę fakt, że w Twoim wieku naturalnie ten metabolizm jest wolniejszy niż przynajmniej z kilka lat wcześniej, to co pisała Ismenkusia, że po prostu tyjesz jest bardzo prawdopodobne. Na chwilę obecną nie dostarczasz organizmowi potrzebnych składników niezbędnych do rozrostu mięśni. Jednocześnie jesteś kobietą, a te obciążenia są relatywnie niewielkie. Zatem ogólnie to nie mięśnie.

Tutaj trzeba przede wszystkim doprowadzić odżywianie do porządku. Te dwa pierwsze posiłki to nie posiłki. A i jedzenie wiecznie kury z ryżem wskazane nie jest. Brakuje mi zdrowych tłuszczy w tym Twoim jadłospisie.

Może poproś o konkretniejsze wskazówki co do odżywiania Rzabbę, myślę, że więcej mogłaby tutaj pomóc.

"Because what doesn't kill you makes you a fighter"
Mój blog: Tygryskowym okiem ; baza wiedzy o treningu siłowym kobiet: Kobieta na siłowni
tygryskowym_okiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując