Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pomocy teściowie + szwagierka
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-05-24, 12:28   #19
kennedy
Zakorzenienie

Dot.: Pomocy teściowie + szwagierka

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
usłyszała raz, ale to nie znaczy, że nie może porozmawiać z teściami i ustalić jakichś granic. skoro włożyła jakieś pieniądze w remont piętra, to nie jest to do końca tak, że nie ma żadnych praw w tym domu.
Cytat:
Napisane przez Fanelopsis Pokaż wiadomość
Wszystko wyjaśnię po kolei, niestety nie mieliśmy innego wyjścia jak zamieszkać u teściów, zresztą na to uparł się mój mąż bo stwierdził, że się nie utrzymamy bo dziecko i w ogóle, ok zrozumiałam i wiem, że teraz popełniłam błąd, najgorsze jest to że jestem osobą bezkonfliktową i zazwyczaj to ja wole ustąpić i przemilczeć niż w cokolwiek brnąć i to się później na mnie odbija w ten sposób że wszyscy mnie wykorzystują i nie biorą pod uwagę mojego zdania a ja nie umiem inaczej, ile razy sobie postanowię że tym razem na pewno się przeciwstawię to znowu mi nie wychodzi. Stwierdziłam że od teraz zamykam drzwi na klucz, zobaczymy jaka będzie reakcja i może faktycznie pogadam z teściową, chociaż na teścia to ona ma marny wpływ bo non stop się kłócą i oczywiście wszystkie te kłótnie przenoszą się na całą rodzinę. Wiem że głupio zrobiłam że pozwoliłam na to że wszyscy nas odwiedzają od rana do wieczora i byłam głupia, że myślałam że to się z czasem zmieni, jest jeszcze gorzej i wiem też że to ja się wprowadziłam a więc jestem obcą osobą i muszę zaakceptować warunki mieszkania tutaj, ale z drugiej strony chciałabym żeby oni też traktowali nas poważnie a nie jak dzieci, które trzeba obudzić o 8 rano!
I jeszcze jedno też nigdy nie chciałam mieszkać z teściami, broniłam się przed tym jak nie wiem i kurde mnie to dopadło

to pogadaj z mezem - ze meczy cie ta sytuacja, ze czujesz sie niekomfortowo.

czy macie szanse finansowo aby sie wyprowadzic?
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując