Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-05-24, 19:10   #4183
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość

Też już jesteśmy po wizycie. Jaś waży ok. 3 kg. Lekarz liczy mi termin porodu na 21 czerwca (wg USG), a ja na 14 czerwca (wg OM). Więc według niego, "dziecko będzie duże". Jakoś nie chce mi się wierzyć, że urodzę 21. Łożysko II stopień, wód "duuuużo". Ostatnio moja szyjka miała 44 mm. Rozmowa przy badaniu na samolocie:
Lekarz: nooooo, tu szyjka jest OK, krążka już nie będziemy zakładać
Ja: to znaczy, że się skróciła????
L: nawet, jakby się skróciła, to przecież ciąża już donoszona, więc można rodzić
Ja:
No i nawet jej nie zmierzył... Generalnie stwierdził, że wszystko OK. Kolejna wizyta 10.06. Jenny, dopisz proszę. Jeśli nie urodzę do 20, to 20.06 kolejna wizyta i wtedy ma mi ustalić termin hospitalizacji.

No i zaczęłam się bać...

Moja mama, jak usłyszała, co powiedział na temat szyjki, wpadła w panikę, bo ona "jeszzce nie umyla mi okien, nie poprała firan i ogólnie bajzel w chałupie". No i dostałam zakaz dźwigania, kichania, kaszlenia, porządnego smarkania (mam katar) i wszelakich czynności powodujących wysiłek Kochana jest, naprawdę

Poza tym, jutro mamy jechać do teściów... Teściowa zaprosiła nas, żebyśmy przyjechali z samego rana, posiedzieć i zrobić grilla. Normalnie jestem w szoku.... Zobaczymy, co będzie jutro...
za wizytę no i szykuj się, szykuj

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
sama nie wiem, coś mi się wydaje, że czasem jakby coś "popuszczam", a jak obwącham wkładkę (), to nie jedzie moczem więc może coś mi tam przecieka... ale pH mam na każdej wizycie idealne, super i w ogóle nie wiem, czy to ma coś do tego...
a jak tam u ciebie? rozgrzewasz zakwasy na schodach?
jakby nie było z tego co piszesz to nie są duże ilości więc do tp na pewno młodemu wystarczy tych wód

ja dzisiaj nie idę na schody, ostatnio nic mi to chyba nie dało.. tyle tylko że już drugi dzień mm zakwasy na nogach
Ale dzisiaj robiłam przysiady ( w rozkroku, z kolanami na zewnątrz) położna mi poradziła to ćwiczenie + kołysanie, zataczanie kółek biodrami.
Tak jakbyśmy kręciły hula hop
zaraz może jeszcze troszkę pokręcę, ale wątpię żebym coś przyśpieszyła tymi zabiegami
trzeba chyba cierpliwie czekać

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Bartula też ma mega długie pazurki, byłam w szoku! Ale położne powiedziały, że absolutnie nie obcinać a i niedrapek nie dawać ale dziś założyłam bo miał całą buźkę podrapaną

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
a czemu zabronili nakładania niedrapek?

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora