Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-05-25, 12:22   #812
krolowa_nilu
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Czytałam, że któraś z Was martwi się podwyższonym cukrem. Na szczęście wzmożone pragnienie nie musi być związane z cukrzycą ciążową - w pierwszym trymestrze w organizmie wzrasta zapotrzebowanie na wodę, więc większe pragnienie jest jak najbardziej normalne

A co do brzuszków - ja mam trochę bardziej wystający, ale spowodowane jest to jedzonkiem. Mam ochotę na same niezdrowe rzeczy i to na takie, które przed ciążą mogły dla mnie nie istnieć (cola, słodycze, chipsy...). Staram się jednak dogadzać sobie w granicach rozsądku

Aha, a co do piwa, koleżanka poleciła mi kwas chlebowy. Dość specyficzny napitek, ale niektórym ciężarówkom rekompensuje normalne piwo. Pytałam też mojego lekarza o alkohol w ciąży - poprzedni mówił, że szklanka piwa nie zaszkodzi. Taka opinia jest powszechna i dosyć zatrważająca. Mój obecny lekarz powiedział, że nigdy nie wiadomo w którym momencie dochodzi do poddziału komórek u dziecka. Można wypić butle wina i nie zrobić dziecku krzywdy, a można małym łykiem trafić w proces podziału i go zaburzyć.

Edytowane przez krolowa_nilu
Czas edycji: 2013-05-25 o 12:26
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora