Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-25, 17:55   #4408
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
20 min to minimum według tego co mówiono mi w szpitalu. moja ssa 20 min z zegarkiem w ręku, jak się odrywa to nie muszę patrzeć na zegarek
Niby tak i zawsze do tego 20 min dążę, ale zdarzało się, że jadła krócej i się tym stresowałam i pytałam i w szpitalu i położnej i w przychodni i wszyscy mówili mi, że może być tak, że się szybciej najada i już. Więc przestałam się nad dzieckiem znęcać jak chciała spać a nie jeść Na szczęście zazwyczaj je dłużej niż te 20 min No i na wadze bardzo ladnie przybiera

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Odbijanie i przytulanie ale nie za długo bo staram się je kłaść do łóżeczka na takie ostateczne zaśnięcie. Bo teraz jak mają 3kg (około) to jest spoko ale jak przyjdzie mi się je usypiac na rękach jak będą miały po 6,10 czy 12kg to umrę
Mam nadzieję, że z czasem będzie mi łatwiej Sofię zasypiać w łóżeczku. Teraz tylko raz na jakiś czas się uda, bo zasypia bardzo szybko jak skończy jeść, jeszcze na piersi i nawet odbicie jej nie budzi (a raczej jego próby bo nie zawsze się jej odibija, tak jak u Lilki Kingi )

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Wczoraj też dostałam info od Diabli:
"Nelka jest cudowna i taka jak sobie wymarzyłam. Tatuś zakochany po uszy, dzielnie się spisuje - zajmuje się małą, pomaga mi się kąpać, wypytuje położne o wszystko - ideał. Nie spodziewałam się, że będzie aż tak fajnie. W niedzielę chyba wracamy do domku. Po cc ciężko u mnie z wstawaniem, chodzeniem ale walczę. Nelcia jest żarłaczem mamusiowym, więc cały dzień wisi na cycu. Gratulacje dla wszystkich świeżych mam. Myślami często jestem na wizażu i korzystam z Waszych wskazówek".
Ale super wieści! Diabli czekamy na Was! I wiem co przeżywasz z raną po cięciu... Mnie do tej pory dość mocno ogranicza

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Przybiegłam na ratunek bo czytam że wasze maluszki mają kolki (BTW nie są za małę-podobno dopiero u miesięcznego malucha występują kolki...)
Kupcie sobie to co wklejała Ash (BTW Ash chciałam Ci gorąco podziękować uratowałaś mi tym WINDI życie - młody w końcu śpi i nie drze się całymi dniami)
Podaje linka: http://www.windi.info/
Załącznik 5262948
Cieszę sie bardzo, że pomogło. Ja póki co tylko raz stosowałam i też zadziałało. Dobrze mieć w zanadrzu

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
dziewczyny które rodziły: brałyście do szpitala takie duże podkłady na łóżko??? Jeśli tak to ile sztuk? Przydały się?
Tak, zużyłam tyle ile dni byłam w szpitalu, bo jakoś bardzo nie brudziłam, więc zmieniałam raz dziennie. Jak u Ciebie w szpitalu nie dają to polecam się zaopatrzyć, będziesz miała większy komfort

Muszę się Wam pochwalić, że wreszcie (po 2 m-cach ) sprzedaliśmy akwarium Więc możemy już wyjeżdżać, nic nas nie trzyma
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora