Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-05-27, 08:13   #837
Dragusia88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Ostatnio Jakub coraz pozniej zasypia i coraz wczesniej sie budzi.. o 19.30 kapiel potem jedzenie. Dzis 60 ml mojego mleka z butelki, cyc. Spiacego odlozylam do lozeczka i placz. Noszenie nic nie pomoglo to znowu dostal cyca ale zwrocil wiec nie o jedzenie chodzilo. Teraz maz walczy z jego bezsennoscia. 2 godz od kapieli a on dalej nie spi marudzi i placze...
biedny

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Dragusia sprawdzaj przez stronę internetową Smyka, tam bardzo często sa promocje/przeceny- takie jakich nie ma w sklepie
no tam wlasnie wtedy wypatrzylam ale juz nie ma

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
jeszcze raz wszystkim dziękuję jutro o 14 50 mamy usg główki a we wtorek badanie krwi więc proszę o mocne kciuki

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
są na forum mamy które przystawiają do dwóch piersi??
ja chętnie się doinformuję
zdarzało się. ale teraz juz raczej nie. ja robie tak. przykładowo daje lewą o 7 mal zje i jak np. o 8 chce jeszcze jesc to daje dalej lewą. dopiero o 9 zmieniam na prawą. co 2 godziny zmiana cycka. no chyba że szybciej opróżni to szybciej zmieniam
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
U nas wczoraj dzień marudzenia ale taki już na maxa!! Miśka ulewała strasznie cały dzień, nawet bym rzekła, że wymiotowała;/// po każdym jedzeniu nie wiem czemu, nawet po godzinie od zjedzenia;/ nigdy wcześniej się to nie zdarzało. Na szczęście w nocy już było ok. Śliniła się jeszcze bardziej niż zwykle i założyłam jej śliniak bo już czasami nie nadążałam z wycieraniem buzi. Nie wiem czy te ulewania mogą mieć jakiś związek z idącymi zębami??? pewnie nie...ale jaka może być przyczyna heh nie wiem.
moj tez tak sie slini, tak mu slina kapie, masakra
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie może któraś się orientuję. Mianowicie moja mama ma nam przepisać działkę, jako darowiznę. I czy może od razu na mnie i na męża? Czy lepiej tylko na mnie. Bo wczoraj znajoma mówiła, że jak na mnie i na męża od razu to mąż będzie musiał zapłacić podatek od wzbogacenia bo że on nie jest rodziną dla mojej mamy.
A druga znajoma mówiła, że może od razu na nas obydwoje i że nie trzeba podatku płacić. Co najlepsze obydwie znajome miały w niedługim czasie przepisywane darowizny i każda jest pewna swojej informacji...
http://www.foruman.pl/blogi/poradek/...-od-darowizny/
i fragment:
UWAGA NA PUŁAPKĘ: Teściowie przekazujący darowiznę dla córki i jej męża muszą liczyć się z tym, że tylko połowa darowizny (ta dla córki) będzie zwolniona z podatku. Połowa dla zięcia będzie opodatkowana według skali dla I grupy. Dlatego lepszym rozwiązaniem jest przekazanie darowizny tylko dla córki (tym bardziej, że jeśli potem ona przekaże połowę darowizny mężowi – bedzie to darowizna zwolniona z podatku)

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując