2013-05-27, 09:40
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
Napisane przez LiwkaO
aaaaaa wypiłam wczoraj wieczorem zimnego Lecha i tak mnie zmogło haha moje pierwsze prawdziwe piwko od roku  bo tak to piłam tylko na grillu Warkę Radler lub coś w tym stylu 
|
Szalejesz, ja w sobote podniecona kupilam sobie warke Radler nakarmiłam małego o 23.00 i podekscytowana wydudniłam całą puszke (co jak na mnie to wyczyn, bo ja zawsze wypije szklanke i nie moge;p) po czym Kacper obudził się o 00.20 jak nigdy i wołął jeśc;pPrzetrzymałam go jeszcze z 30 min i dałam... DObrze, ze ta warka ma tylko 2%, mam nadzieje, ze mu nie przekazałam %
Cytat:
Napisane przez monicca1989
Witajcie u nas pada
Mam takie pytanie może któraś się orientuję. Mianowicie moja mama ma nam przepisać działkę, jako darowiznę. I czy może od razu na mnie i na męża? Czy lepiej tylko na mnie. Bo wczoraj znajoma mówiła, że jak na mnie i na męża od razu to mąż będzie musiał zapłacić podatek od wzbogacenia  bo że on nie jest rodziną dla mojej mamy.
A druga znajoma mówiła, że może od razu na nas obydwoje i że nie trzeba podatku płacić. Co najlepsze obydwie znajome miały w niedługim czasie przepisywane darowizny i każda jest pewna swojej informacji...
|
Z własnego doświadczenia Ci powiem idz do\ US i albo niech Ci dadza odpowiedz na pismie, albo nagrywaj, bo my tez tak pytalismy sie w US i w innych zródłach chyba z 6 osob mowila 1 głosem, a teraz po rozliczeniu rzadaja 11tys. podatku... I co gorsza jak juz pisałam małe szanse na wygraną, bo okazuje się, ze ustawe mozna interpretowac w dwojaki sposb-my interpretujemy w jeden, oni w drugi-szkoda, ze dopiero teraz a nie przy udzielaniu informacji.....Takze zabezpiecz sie jakos, bo udzielaja niekompetentnych i nieprawdziwych informacji.
Spóżnione zyczenia dla wszystkich mam!
My wczoraj caly dzien bylismy u mojej may, bo tz w pracy, a teraz biore sie za zakupy-musze biustonosze sobie kupic ze 2 do karmienia, bo te co mialam juz zciuchrane ciągłym, praniem, a przy jednej wysyłce od razu gaziki,waciki itp. U nas oczka juz łądniejsze-ale zapuszczam krople przez sen-bo w dzien sie nie da;p Dziewczyny jak przemywacie oczka tą herbatą? Na zamkniete kłądzicie expresówki czy jak?
Musze pochwalic waciki do mycia pupu DADA-są dużo lepsze niz BAby dream-mam nadzieję, ze wejda na stałę w ofertę BIEDRONKI i cena tez ok i to z patyczkmi do uszu.
Dziewczyny z Lublina w aptece całodobowej na Zana obok E.Lecleca witamina K+D 40szt, 8zł w promocji
Co do laktatorów to ja mam takli odciągacz z apteki lakta plus -kosztuje ok 20zł-taka strzykawa, co sie nia pompuje, ale jest na prawde super do odciagania-raz na jaki czas- np. jak ja ok. raz na dobe-bo czesciej to trzeba sie omachac, ale ladnie sciaga piers do konca i duzo mleka leci, a nie po kropelce https://www.google.pl/search?q=odcia...ml%3B662%3B600
Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2013-05-27 o 09:50
|
|
|