Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dziecko które ciągle jęczy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-05-27, 12:10   #4
taszkin
Zakorzenienie

Dot.: Dziecko które ciągle jęczy

Cytat:
Napisane przez _wiksen_ Pokaż wiadomość
Jak w tytule, moje dziecko ciągle jęczy Doprowadza mnie to już do szału, nie wyrabiam psychicznie słuchając całymi dniami tych jęków Po wnikliwej obserwacji doszłam do wniosku, że jęczy zamiast mówić, mam wrażenie że to jej sposób komunikacji, ale ja już nie moge tego słuchać. Ciągle, dosłownie ciągle coś chce, np. przedmioty które są na parapecie, w kuchni na blacie itd. kiedy coś dostaje, zajmuje sie tym minute i chce coś znowu i znowu jęczy i tak cały dzień Jedynie na dworze troche stopuje, ale niestety nie zawsze mogę z nią wyjść np. dziś leje a ja cały dzień muszę słuchać tego jękolenia Może któraś mama miałą podobny przypadek i ma jakąś rade na taką marudę jak moja? Jak nauczyć dziecko, że nie może dostac wszystkiego do ręki co tylko zobaczy?
Proszę o pomoc bo zwariuję
To zalezy od sytuacji. co to za rzecz, dlaczego nie może jej dostać itd.
Powtarzać, że nie wolno i tłumaczyć w miarę możliwości, adekwatnie do wieku dlaczego.
Jesli woła bo jest niecierpliwy - jedynie przeczekać

A co do "jęczenia". Znam jedną taką dziewczynkę. Nie płacze, nie mówi, tylko tak zawodzi głosem non stop. Gdy nauczyła się mówić jest lepiej. Stopniowo zastepowała to wyrazami, albo własnymi określeniami. Mimo, że już łanie potrafi powiedziec o co chodzi, czasem zdarza się jej jeszcze "jęczeć" (np pokazuje na cos i "oooooooooaaaaaaaaaaaaaoo oooooooaaaaaaaaaaaaaa" coraz głośniej. Taka syrena).

Edytowane przez taszkin
Czas edycji: 2013-05-27 o 12:12
taszkin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując