2013-05-27, 12:20
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziecko które ciągle jęczy
Cytat:
Napisane przez _wiksen_
O matko  A myślałam, że ja mam ciężko 
|
tez tak myslalam jak mialam jedno mega ruchliwe dziecko
swoja droga jak to jest ze jednym sie trafiaja spokojniutkie ciche dzieci a innym diably wcielone. moi chlopcy maja kolezanke- rowiesniczke, na placu zabaw posiedzi w piaskownicy czy na laweczce, podrepcze wkolo, najchetniej to by u mnie na rekach przebywala. nie wlazi, nie wspina sie, na zjezdzalnie nie wdrapuje...a moi wszedzie wleza i np mega foch bo nie pozwalam im sama spacerowac po takiej belce wiszacej na lancuchach na wysokosci ponad metra. ja asekuruje a oni sie obrazaja o to 
---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------
Cytat:
Napisane przez _wiksen_
Tak właśnie staram się robić, ale córka wpada w nerwy, zaczyna wyć itd. Nie wiem czy jest nerwowa czy takie są dzieci w tym wieku. Teraz jeszcze zaczęła się bić po głowie w tych nerwach, przeraża mnie to  Próbuję ją brać na przeczekanie, ale nie daje rady cały dzień tego słuchać i w końcu daje jej to co chce aby mieć choć chwile spokoju  Może jakbym od początku była konsekwentna to byłoby inaczej 
Dodam, że córka ma 15 miesięcy.
|
no bo to taki glupi wiek ze testuje swoje mozliwosci i twoja cierpliwosc, a dwa ze jeszcze nie bardzo pojmuje dlaczego jej czegos tam odmawiasz, tlumaczenie na wiele sie nie zdaje
|