Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-05-31, 08:53   #863
blonde_hair
Zakorzenienie

Dot.: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI

Cytat:
Napisane przez lamia1980 Pokaż wiadomość
ale fajne brzuszki

ja mam tez taki smieszny brzunio, okrágly a to dopiero 6tc

w pracy duzo dziewczyn,ktore byly w ciázy to pracowaly/pracuja na nocki. wszystkie dziewczyny pracujáce ze mná to nastki, studentki,przyszle zony, rozwodki albo babcie po 35 roku zycia
jak pamietam kolezanka w tamtym roku latwo nie miala. normalnie z nami pracowala, dzwigala a my jej pomagalysmy. nie miala krzesla etc. za to na nocce wszystkie dziewczyny siedzialy na krzeselkach, czeste przerwy etc. mysle,ze to zalezy od przelozonych i od samej siebie. kolezanka byla cicha, skromná osobá. mysle,ze nie potrafila wywalczyc swojego. z tego co wiem to wszystkie normalnie pracowaly do konca.

tak pojdé w poniedzialek do officu i powiem o moim kochanym brzuniu jak im nie powiem teraz to moze cos sie stac bo czasami dzwigam duzo roznych ciezkich pudel, skrzynek

wiecie jaka jestem szczesliwa? chcialam do pl wrocic bo brakuje mi mojego zawodu. dzis sobie zdalam sprawe,ze fajnie jakbym wrocila - pracowalabym sobie w banku, w ksiegowosci, kolejne studia, kursy - na dziecko nie mialabym czasu jak do tej pory a tu tez dalej moge uczyc sie jezyka, zrobic jakis kurs i kiedys bede mogla robic to samo mam taká nadzieje
to widzisz, moze na nocki jest lzej i wiekszosc ciezarnych przenosza na tamta zmiane-upomnij sie o to
Ja pracowalam na nocki w domu opieki. Urlop macierzynski rozpoczelam tak jak to jest w przepisach 11 tyg przed data porodu, wczesniej tydzien mialam jeszcze urlopu wyp.
Wrocic do Pl?Z tego co mi wiadomo bardzo chcialas sie z własnie z tej Pl wyprowadzic i to własnie do Edynburga
Tu mozna robic to samo, odpowiednie kursy, podnoszenie kwwalifikacji, jezyk, szczescie i sie udaGrunt to wierzyc w siebie

Powodzenia na poniedziałek

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dziewczyny poradzcie mi jakies dobre sposoby na katar, bo kaszlu i bolu gardla sie juz pozbylam, a katar wrecz mi sie nasila i ledwo oddycham momentami..
ja do tego co pisala ajah dodam ze wszystko to co dla dzieci

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość

ja czasami tez sobie mysle jakby to sie w Polsce moje zycie ulozylo, gdzie bym pracowala itp.
tez czasem mam takie mysli...

U mnie dzis juz pogorszenie pogody...