Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu
moja pluje od jakiegos czasu i to tak, że hej, a jaką frajde ma przy tym
pstryniu to charlizz tę pyte wymyśliła, ja nie wiem jakie ona miała plany na wczorajszą noc... 
ale wracając do smoka, to ja tez mam butle z aventu i kupiłam ten Y tak jak szaja radziła i próbowałam juz 3 razy i za każdym razem jest  tak dużo z niego leci, że mała sie dławi.
wiec chyba trzeba isc tropem charlizz i kupić trójprzepływowy to pyta dobrze pójdzie
co do słuchu, to robili jej badania w szpitalu i bylo wsio ok, ale spóbuje później tak jak aga napisała. no ale jakby cos bylo nie tak, to by przecież nie gadała, a już umie czasami powiedzieć- a ku, a bu, a pu  i reaguje jak sie do niej mówi- chyba, że czyta z ust...
|
Ja już wiem po kim Twoje dziecko takie wykręcone, jeszcze się bezczelnie dziwisz 
e e e eeee, spróbuj gęstszą pyte zrobić, już Ci mówiłam, powinno być wtedy ok, rzadziocha robisz to dzieć się wkurza, może lubi od razu się zapchać z grubej rury 
jak miała badania słuchu i wszystko ok, to się nie zamartwiaj, Julcia to indywidualistka mocna w koncu 
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu
dobra dobra, ja swoją grzede opuściłam o 6 a Ciebie tu ani widu ani słychu. nie wiem gdzieś jeszcze o tej porze jajca grzała 
brawo za stópkę    klask i:
|
a bo u mnie pada, pochmurno, w kurniku tak przytulnie to mówię pierdziele nie wychodzę z grzedy, Ola spała do 8.30 ino i w dodatku żadnego koguta na horyzoncie, który by zachęcił do znoszenia jajec 
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel
Charlizz myslalam tez o tym bo chyba tak mozna? Ale nie wiem czy by sie zgodzili ;/ na jedno wychodzi bo bylabym 6 h poza domem( dojezdzam okolo godziny) a tesciowka poki co odpada na dluzszy czas przez cudowna szwagierke i jej zyciowe ogarniecie <3
Kocham mala, ale tesknie za praca. Potrafilam pracowac pare tygodni bez dnia przerwy, a teraz to bedzie takie odciecie sie od domu, wyjscie do ludzi. Moze w koncu skoncze narzekac i zrzedzic jak to TZ ujmuje? :P
|
No tak, ale popatrz: na dodatkowym macierzyńskim możesz pracować na max pół etatu. Pracodawca MUSI się zgodzić, co więcej - nie ma wtedy prawa przez najbliższy rok Cię zwolnić. (z resztą czemu by miał...)
A mówiłaś, że jak wrócisz do roboty, to będziesz miała mniej $ niż na macierzyńskim, więc podejrzewam, że jakbyś została a do roboty tylko na pół etatu, to hajs bardziej by się zgadzał a wtedy i do ludzi byś wyszła i małej nie musiała do żadnych żłobków posyłać itd. hm?
Cytat:
Napisane przez nancykenator
mój od początku w ogóle nie chce jeść z prawej, na początku myślałam, że to dlatego, że może w niej mniej pokarmu czy coś, to częściej do niej przystawiałam, ale to nic nie dało, rozmawiałam o tym z położną powiedziała, że dzieci często nie lubią prawej piersi.
powiem Wam, że i ja napaliłam się na tą maszynę do chleba, djerba polecasz jaką konkretną markę?
dziewczyny martwię się, Mały od kilku dni ma co następuje:
kąpiemy się, karmię go on zasypia i taki z zamkniętymi oczkami przekładany jest do łóżeczka (czasem się obudzi ale sam umie zasnąć), śpi sobie ładnie aż gdzieś po ok 30-40 min zaczyna przeraźliwie płakać, pędzę do niego, on ma zamknięte oczka i tak płacze, uspokajam go, mówię, że jestem przy nim oczywiście cichutko, on dalej płacze. I wtedy pomaga albo danie smoczka albo znowu cycka, zwykle daję cycka, on znowu zasypia i albo ładnie śpi te swoje 6-9 h albo znów za np 15 min to samo, daję smoka/cycka pomaga i śpi. Dzisiaj spał od 19:30 do 3:30 z dwoma takimi przerwami. Co to może być? Macie jakieś ajdijasy?
I druga rzecz, którą się martwię to Kubusiowe oczka  ostatnio na wizycie pediatra powiedziała, że trzeba będzie się wybrać z Małym do okulisty bo mój tż ma dość dużą wadę wzroku (nie wiedziała, że moja mama i brat mają astygmatyzm), nie dała jeszcze skierowania ale ja już się boję 
|
ja nie wiem, ale Ola dzisiaj o 5 tak się nagle drzeć zaczęła że masakra zerwałam się z grzędy ( ) szybko ją na ręce, aż się zanosiła, a to chwila moment była przecie , potem dałam milk i poszła w kimę
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41081971]Marsi, obrót genialny 
Charlizz, i co, stópka fajna? 
[/QUOTE]
ano, chyba się podobalo 
Cytat:
Napisane przez s i l v e r
Wczoraj byłam prawie cały dzień z Wami a mimo to już 6 stron do nadrobienia mam 
No to lecę czytać.
|
niańkę masz, to nadrabiaj 
Deli, ja proponuję umyć uszy
Edytowane przez charlizz
Czas edycji: 2013-05-31 o 09:39
|