2013-05-31, 09:55
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu
co do słuchu, to robili jej badania w szpitalu i bylo wsio ok, ale spóbuje później tak jak aga napisała. no ale jakby cos bylo nie tak, to by przecież nie gadała, a już umie czasami powiedzieć- a ku, a bu, a pu  i reaguje jak sie do niej mówi- chyba, że czyta z ust...
|
Cała, ja nie chcę absolutnie cię martwić i nie odbierz tego tak
Ale z racji zawodu muszę sprostować - głużą dzieci nawet niesłyszące, to umiejętnośc czysto fizjologiczna. A badanie słuchu w szpitalu daje tylko informacje, że dziecko po porodzie słyszy, nie urodziło się z wadą słuchu. Natomiast wada słuchu może być też nabyta (niekoniecznie trwała, ja teraz będę Agatce słuch badać, bo wydaje mi się, że nie zawsze słyszy, co może mieć związek z częstymi infekcjami typu katar/kaszel, wówczas uszy mogąsię przytykać czy może pojawiać się w nich płyn, co trzeba usuwać - ale niedosłuch czasowy jest).
Ale myślę, że córa doskonale twoja słyszy spróbuj z inną zabawką albo stanąć za nią i zawołać, albo z boku jej.
---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------
A odnośnie pobudek dziwnych z płaczem - taki etap, Dorotka zaczęła się po ok. godzinie budzić od zaśnięcia na noc, daję smoczek, idzie dalej spać.
|
|
|