Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Efekty olejowania paznokci
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-05-31, 11:47   #90
Majowa Rosa
Rozeznanie

Dot.: Efekty olejowania paznokci

Cytat:
Napisane przez natka605 Pokaż wiadomość
Mam spory problem. Niezależnie od tego jak uważam na pazury zawsze łamią mi się paznokcie u obu kciuków.. i to po obu stronach. Mniej więcej w mniej niż połowie paznokcia robi się taka kreseczka a później łamie się już całkiem.
Nie wiem, czym to może być spowodowane, ale skoro nie ma nic do stracenia, to ja na Twoim miejscu spróbowałabym z herbacianą łatką. Skoro u mnie trzyma się już tyle czasu na długim złamaniu, już sporo wystającym poza opuszek, to może u Ciebie uratuje kciuki? Spróbuj, najwyżej nie zadziała. Ale olejowanie z pewnością powinno pomóc tej nowej, odrastającej części paznokci, trzymam kciuki.
Dziękuję za miłe słowa

Cytat:
Napisane przez Inspire Pokaż wiadomość
Natka605, mam bardzo podobny problem z kciukami z tym że wzdłuż
Olej wzmacnia paznokcie, pogrubia je bardzo, może po jakimś czasie i to zniweluje? U mnie pomogło na rozdwajające się wskazujące, nawet nie wiem, kiedy to się stało, po prostu kłopot zniknął.

Cytat:
Napisane przez Aysell Pokaż wiadomość
Haha ja to wszystko wiem, ale naprawdę masz takie paznokcie, jakich nie widziałam jeszcze nigdy u nikogo - ani na żywo, ani w internecie. Opapugowanie wszystkiego raczej ma na celu to, że używasz rzeczy, które nie szkodzą (...)
Kochana jesteś
Chętnie polecam wszystko, co się u mnie sprawdza , bo to przetestowane w bojach jest, wymoczone maxymalnie, obstukane o ściany i klawisze, itd.

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
U mnie również widać już pierwsze efekt olejowania pazurków, a robię to dopiero jakieś 3 tygodnie, staram się to robić zawsze przed snem
Extra!

Cytat:
Napisane przez Maartikrk Pokaż wiadomość
Hihi . Mój Partner generalnie słucha moich rad pielęgnacyjnych i zazwyczaj je stosuje ale olejowania by chyba nie zniósł.
Takie mizianie partnera po paluszkach tuż przed snem może być całkiem interesującym wstępem do... yyyyyy... słodkich snów

Cytat:
Który olej sprawdza Ci się najlepiej na pazury tak teraz - z perspektywy czasu?
Nadal podtrzymuję opinię z tego posta klik klik, a mój numer jeden to zawsze Alterra migdał i papaja.

Cytat:
Napisane przez MsOrchid Pokaż wiadomość
(...) Jedyny efekt to tak zadzierające się skórki jakich w życiu nie miałam!! Więc zamiast być lepiej to mam skórki tak paskudne jak chyba nigdy.
No ale płytka faktycznie wygląda lepiej (...)
Ja olejuję buzię i wiem od dziewczyn z forum, żeby do oleju dodawać tylko 1/10 część oleju rycynowego, ponieważ ma on właściwości wysuszające, tak jak napisała Tusiorka. Z kolei w polecanej przeze mnie Alterrce jest już rycyna, więc może tak działa na Ciebie ta dodatkowa jej porcja? Ja rycynę dodaję do oliwy z oliwek i do winogronowego, do Alterry nie, bo ona sama w sobie jest już doskonałą mieszanką Podratuj skórki maścią z wit. A czy cuś i daj znać, jak efekty, pierwsze koty za płoty.

Miłego weekendu wszystkim życzę, udanych koncertów, wypadów do zoo, randek i wycieczek

Majowa galeria z różą w tle

Majowa Rosa jest offline Zgłoś do moderatora