Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Drogerie Hebe
Wątek: Drogerie Hebe
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-05-31, 15:01   #1818
zoila
Klientka w krawacie

Dot.: Drogerie Hebe

Cytat:
Napisane przez lea88 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio miałam spotkanie z człowiekiem z "branży" i powiedział, że Biedronka otwiera te drogerie i kawiarnie (bo też teraz mają) tylko dla podniesienia prestiżu i wygryzienia konkurencji. Podobno Hebe jednak średnio idzie i nie zarabia w ogóle na siebie, pewnie za rok, 2 lata zaczną wycofywać się z tego konceptu. Nie wiem na ile to prawda, ale w sumie nie dziwię się, że część sklepów może być nierentowych, bo są strasznie blisko siebie zlokalizowane, a wokół pełno konkurencji. Swoją drogą Hebe ma w sumie niezły patent na przeciągnięcie klientów niż Rossmann czy Natura. Ceny ma normalnie dość wysokie, tylko z kartą i kuponami się opłaca coś kupować. A i tak na pewno jak ktoś przychodzi po zakupy to weźmie też te rzeczy bez promocji, więc swoje zarobią. Poza tym na pewno mają kasę na rozwój i pewnie też sobie takimi mniej rentownymi interesami obniżają podatki w Polsce..

Osobiście lubię Hebe za produkty profesjonalne do włosów, część apteczną, szafę Misslyn, Catrice, Essence, Bell, Eveline i Revlon. Wkurza mnie, że akcje z kuponami najczęściej są w weekendy kiedy akurat nie ma mnie w centrum i nie zrobię zakupów :/
Wysokie, ale w wielu wypadkach niższe niż Rossmann i Super-Pharm... Preparat punktowy na wypryski z Avy w Hebe kosztuje ok. 10 zł, w Rossmannie 15 zł, lakiery Essie w SP 35,99, w Hebe 33,99, tonik AA z serii Trądzik kosztuje 25 zł w aptece, 20 zł w Hebe. A i mój ulubieniec liner Maybelline - 33,99 w Rossmannie ok. 22 zł w Hebe...

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Edytowane przez zoila
Czas edycji: 2013-05-31 o 15:02
zoila jest offline Zgłoś do moderatora