Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Każdego dnia będę piękniejsza - cz. IV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-06-01, 17:33   #3194
Aysell
Wtajemniczenie

Dot.: Każdego dnia będę piękniejsza - cz. IV

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
Wiem, ale muszę czegoś nowego spróbować, bo robi się u mnie co raz gorzej ostatnio, nie ma tragedii, ale fakt, że mam 20 lat i trądzik mnie dobija. A powiesz czego dokładnie używasz?
Ja mam 22 i mam trądzik... więc rozumiem
Ja używam : wieczorem czarne mydło + kwas HA pomieszany z olejkiem. Rano, jak wychodzę - minerały [również leczą]. Jak nie wychodzę - nic. Coś mi wyskoczy - nic nie robię. Mam wysyp - aloes + Acnefan, ale nie dłużej niż tydzień. Ostatnio jeszcze używałam kremu rano, ale po ostatnim wysypie mam wątpliwości, czy to czasem on mnie nie zapchał, więc odpuściłam,może jeszcze kiedyś go sprawdzę [oleje zostały wykluczone, za to mogło to być też przez lody]. Czasem dodaję wieczorem do mieszanki np. aloes zatężony 10-krotnie, albo d-pantenol, albo niacynamid, albo parę kropel tamanu. Ale nie wszystko od razu I w sumie tyle robię peeling raz w tygodniu od kiedy dostałam korund, ale tylko w miejscach, gdzie nic nie mam, jakiekolwiek krostki starannie omijam.
Próbowałaś iść w stronę pielęgnacji całkiem naturalnej?

Aysell jest offline Zgłoś do moderatora