2013-06-01, 22:59
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Cytat:
Napisane przez Pael
Kumpela wczoraj podcięła mi końcówki i od razu lepiej się czuję  Tak to teraz wygląda:
|
Mówiłam, że 5 cm to dość, wariatko? 
Cytat:
Napisane przez luxorzyna
Właśnie siedzę sobie z kubkiem pokrzywy, próbuję wziąć się w garść i zacząć się uczyć, a do tego załamuję się stanem moich paznokci. A właściwie to skórek. Nie potrafię przestać ich skubać/ obgryzać itp. itd. Jak pozbyć się tego okropnego nawyku? Gorzkie lakiery nic nie dają, bo zawsze znajdzie się jakiś inny sposób żeby te skórki rozwalić, a przy okazji zawsze jak potem coś jem to czuję ten smak. 
|
Dużo samozaparcia
Cytat:
Napisane przez Kaveri
Ktoś niedawno pytał o piaski. Słoczyk niebieskiego piaskacza z Lovely.
|
One są już w Rossach? 
Cytat:
Napisane przez tisiphone
Czy to możliwe mieć 5cm przyrostu miesięcznego kłaków? Widziałam jeden post taki, gdzieś, kiedyś...
Po szamponie khadi stara wersja. Wydaje mi się, ze bujda.
|
Można mieć nawet 7 cm na miesiąc. Ja miałam, ale jak się okazało, z jakiego powodu, to wcale mnie to nie cieszyło...
Cytat:
Napisane przez creatives
Witam, można przyłączyć się do wątku? 
Chciałam zadać jedno z tych może głupich pytań i wiem, że nie ma na nie jednoznacznej odpowiedzi, bo każde włosy są inne, chciałabym tylko wiedzieć orientacyjnie. Interesuje mnie jednak czy po około półtoramiesięcznej intensywniejszej pielęgnacji można liczyć na jakieś widoczne zmiany na lepsze? Czy to jeszcze za krótko, żeby cokolwiek się zmieniło?
|
Cytat:
Napisane przez creatives
Postaram się wstawić zdjęcie jutro, będzie z lepszym światłem, jak tylko nie zapomnę. 
Właśnie trochę mnie zniechęca fakt, że próbuję różnych odżywek, masek, olejów a efektów brak. Nie miałam bardzo zniszczonych włosów, te najstraszniejsze partie po prostu podcięłam, gównie chodzi o to że są takie ani proste, ani falowane, a dużo kosmyków jest napuszonych, co mnie irytuje.  I zmiany nie zauważyłam praktycznie zadnej, odkąd zmieniłam pielęgnację. Jeszcze myślę, że może to przez to że cały czas "rozkminiam" co lubią moje włosy i trochę eksperymentuję.
|
Określ porowatość, wstaw zdjęcia i napisz, czego dokładnie używasz
|
|
|