Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wyprowadzka a kot :(
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-06-03, 11:38   #1
Scarlle
Raczkowanie

Wyprowadzka a kot :(

Dziewczyny,
Mam mega rozterkę. Planuję wyprowadzić się z narzeczonym w niedługim czasie z domu rodzinnego do wynajmowanej kawalerki. Obecnie mieszkam z tatą i bratem w segmencie , no i z 2 kotami. Jedna kotka ma 8 lat i już nie jest tak aktywna jak kiedyś, a drugi kotek ma 8 miesięcy , jest młody, dynamiczny i jest moim oczkiem w głowie. Kocurek był jesienią przygarnięty z budowy jak miał 2-3 msce , więc ja wywalczyłam jego przygarnięcie i go oswajałam, wychowuję , opiekuję się nim i bardzo bardzo go kocham. On też jest do mnie przywiązany, od razu przybiega jak go wołam, codziennie rano okazuje mi miłość przytulając się i mrucząc w łózku ( przytula się jak dzidziuś ) itp. . Problem jest taki, że oba koty są wychodzące. Mieszkanie jest na osiedlu segmentów, mamy ogródek, jest dużo zieleni, małe uliczki i dużo kotów sąsiadów. I teraz nie wiem co zrobić - zabrać go ze sobą do 38 m2 na 3 piętro bez możliwości wychodzenia, czy zostawić pod opieką taty ? ( brata nie liczę, bo się kotem nie zajmuje). Serce mi pęknie bez niego, wolałabym mieć go przy sobie i mieć gwarancję, że dostaje dobre jedzenie ( a nie Whiskasy co namiętnie praktykuje mój tata), że jest zabierany do lekarza , gdy jest taka potrzeba ( a nie na zasadzie "to kot - przejdzie mu"). Z drugiej strony tam ma fantastyczne warunki - duże mieszkanie, ogródki, towarzystwo innych kotów. Co robić? Może któraś z Was miała podobną sytuację i będzie potrafiła mi doradzić ?