2013-06-03, 13:24
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kodeks Recenzentów - dyskusje o usuwaniu recenzji z KWC
Cytat:
Napisane przez kuki9
Po pierwsze wypadałoby poczytać regulamin. Bo zapewne tam znajdziesz odpowiedź dlaczego recenzja została usunięta.
Po drugie nie ma czegos takiego jak "kosmetyki popularne na wizażu" i przez to promowane przez usuwanie złych recenzji.
Po trzecie patrz pkt.1. Można wystawić recenzję kosmetyku jesli uczuli. Warunkiem jest to abys nie była alergiczką a cała recenzja nie opierała się tylko na uczuleniu. Mnie akurat hydrolat oczarowy Fitomedu nie uczulił. I co w związku z tym? Nie wiem dlaczego ludzie tak bardzo walczą o wystawianie recenzji po kilku użyciach bo kosmetyk uczulił? Mnie to o kant stołu potłuc bo alergikiem nie jestem a reakcja alergiczna wystąpiła u mnie może 2 razy. A jesli ktoś jest alergikiem to chyba ma jako-takie pojęcie o swojej skórze, alergii i starannie dobiera kosmetyki niekoniecznie korzystając tylko i wyłącznie z KWC.
|
Myślisz, że pamiętam dokładnie co pisałam w recenzji jakiegoś produktu rok temu, teraz przeczytam znów regulamin i mnie oświeci ?
Jak można podać inne efekty uzywania uczulajacego kosmetyku skoro sie ma czerwona twarz a uzyskanie dlugofalowych efektow jest nie mozliwe z powodu braku mozliwosci dalszego testowania kosmetyku?
Ja tez mam dosc rzadko reakcje alergiczne, wiem ze na ten hydrolat mialy tez inne wizazanki.
Czytajac o tym, ze cos kogos uczulilo, nawet jedna recenzja , da mi do myslenia czy aby na pewno ten kosmetyk jest dla mnie a jesli juz go kupie i u mnie powtorzy sie to co u recenzentki bede mogla podejrzewac co mnie uczulilo.
Niestety, czesto jest tak ze jednak nie wie sie dokladnie co uczula.
|
|
|