Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy doradca zawodowy naprawdę pomaga?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-06-03, 14:35   #9
2ystem1645
Zadomowienie

Dot.: Czy doradca zawodowy naprawdę pomaga?

Cytat:
Napisane przez esmail Pokaż wiadomość
Witam serdecznie
Drogie Wizażanki,
zastanawiam się na ile doradca zawodowy pomaga w kształtowaniu ścieżki kariery zawodowej? Na ile pomaga w odnalezieniu swoich umiejętności i preferencji zawodowych? Czy byłyście kiedyś na takim spotkaniu z doradcą? Czy Wam pomógł? Czy takie doradztwo to raczej "pic na wodę" i nie warto wiązać z tym większych nadziei?
Byłam na takim spotkaniu jakieś 3 może 4 lata temu. Byłam po maturze. Miałam przerwę w studiowaniu już po pierwszym semestrze, pracy brak więc zarejestrowałam się jako bezrobotna. Jak wiele młodych osób nie wiedziałam czego chcę.
Sympatyczna pani zrobiła mi serię testów, potem zaprosiła na odbiór wyników. Rzeczowo je omówiła. Niby dzięki temu lepiej siebie poznałam, swoje potrzeby, umiejętności czy najlepszą branżę dla siebie ale poza tym nic mi to nie dało.
Teraz jestem studentką, bezrobotną, jak co roku całe wakacje szukam pracy na wakacje . W wolnej chwili amatorsko rozwijam jedną z pasji. Może kiedyś z tego będą pieniądze. Ale raczej w tym mi nie pomogły rady tej miłej pani, samej chyba niewiele starszej ode mnie.

Edytowane przez 2ystem1645
Czas edycji: 2013-06-03 o 14:38
2ystem1645 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując