Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - niechciany brzusio ! :(
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-06-03, 23:29   #7
Wampierz
Zakorzenienie

Dot.: niechciany brzusio ! :(

Cytat:
Napisane przez patrycja128 Pokaż wiadomość
Chciałabym zapytać czy przypadkiem nie mam nadwagi . Jestem bardzo wysoka , mam 186 cm i ważę 69 kg . Mam bardzo szerokie biodra trochę , a nawet więcej niż trochę tłuszczyku na nich i na brzuchu ( . Jak mogę się tego pozbyć . Jakieś rady ???
To jest całkiem niska waga, chociaż w normie, więc mało prawdopodobne, żebyś miała nadwagę.
Najprawdopodobniej masz problemy z akceptacją swojej figury albo jesteś niewysportowana, i tyle. Luźne mięśnie mogą przypominać nieco tłuszcz. Szerokie biodra są normalne u kobiety, nieco tłuszczu na brzuchu też, może po prostu twoje wyobrażenia o idealnej figurze są przesadzone. Ale twoje ciało to twoja sprawa, skoro ci to bardzo przeszkadza to radzę raczej robić ukierunkowane ćwiczenia na brzuch i okolice, bo nadwagi nie masz. Ale nie licz na to, że biodra ci się zrobią diametralnie inne i zresztą po co? Szerokie biodra przy wysokim wzroście to zaleta, z wąskimi wyglądałabyś jak patyk.

Aha, a upewnij się czy masz na brzuchu tłuszcz czy może brzuch ci wystaje, bo w drugim przypadku lepiej pomyśleć o zmianach w żywieniu - po pewnych pokarmach brzuch może się "wypuczać" i nagle wyglądasz o wiele kilogramów więcej. Różnica wizualnie jest ogromna, szczególnie jeśli poza tym jest się szczupłą osobą. Są takie rzeczy, po których prawie wszystkim brzuch wystaje, ale często jest to kwestia indywidualna i trzeba zaobserwować.