Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dziecko które ciągle jęczy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-06-04, 08:09   #86
_wiksen_
Przyczajenie

Dot.: Dziecko które ciągle jęczy

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
a dziecioczki jęczą tylko przy was?? bo moja przy mnie jeczy a przy tatusiu już nie
Córka rzeczywiscie przy tatusiu jęczy mniej i lepiej sie zachowuje

Cytat:
Napisane przez apows Pokaż wiadomość
Zatrudnij nianię na kilka godzin w tygodniu i odpocznij i nie wyrażaj się proszę tak nieuczuciowo o dziecku, które przecież się na świat nie prosiło, musisz odpocząć....bo widocznie ma wysoki temperament a przy Twojej złości dopiero się rozkręca i krzyczy.
Jakiej złości Rzeczywiście jak jestem z małą cały dzień to czasami się we mnie gotuje, a nawet często i mam ochote wyskoczyć przez okno, ale nie uzewnętrzniam swoich nerwów Piszę jak jest, a jest mi ciężko. Bardzo dużo Twoja wypowiedz wniosła do tematu wątku

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
ja zaproponowałabym wsłuchanie się w potrzeby dziecka.
każdy wie, że małe dziecko nie potrafi skupić się na jednej zabawie dlużej niż kilka minut i za chwilę potrzebuje nowych bodźców.
Warto poświęcić swój czas dziecku, wypełnić maksymalnie. Trochę zabawy, przytulania, łaskotek, spacer, jakaś zabawa edukacyjna - układanie klocków. A może nauka "posluszeństwa"? Przynieć to, to i tamto, wynieś. Choć zrobimy razem pranie. Zaangażowane dziecko czuje się potrzebne, docenione.

U mnie doszło do tego, że rozmawiając z męzem muszę unikać słów "muszę odkurzyć, zrobić pranie". Mała słyszy słowo odkurzacz, wyciąga odkurzacz i płacze, że przecież miałysmy sprzątać Pranie i pralkę kojarzy z segregowaniem ubrań i wkładaniem ich do pralki.
Czasem zostawiam otwarte drzwiczki, daję jej kilka ubranek i niech robi z nimi co chce. A ja mam kilka minut na zrobienie czegokolwiek innego
Pewnie można poświęcić swój czas maksymalnie jak się nie siedzi z dzieckiem cały dzień w domu. Jak jestem z mała 24h na dobę to zwyczajnie się nie da

Z tym angażowaniem do pomocy to rzeczywiście dobry pomysł Córka szczęśliwa Szkoda, że ja mam 5 razy tyle roboty