Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Buty Melissa Vivienne Westwood cz II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-06-04, 11:09   #4287
morelle_
Zakorzenienie

Dot.: Buty Melissa Vivienne Westwood cz II

Cytat:
Napisane przez julka910 Pokaż wiadomość
Lukardis ja mam 26 lat, maz 29. Maz pracuje w korporacji ja nie pracuje. Mamy mieszkanie 100 metrów, płacimy kredyt, mamy dziecko i wyjeżdżamy na wakacje 3 razy w roku za granice (w tym roku Włochy 2x i Turcja). Owszem - mamy szczęście, wiem. Bo mezowi sie udaje blyszczec w firmie szybko zdobyl dobre stanowisko.
Ale inna sprawa ze posiadanie pieniędzy to rownież kwestia umiejętności ich wydawania. Dla porównania brat meza zarabia wiecej niż moj maz, sporo wiecej i ma 35 lat. Zero oszczędności, wakacje nad polskim mozem raz w roku a czasem chce pożyczyć od nas kasę..

I nie pisz mi ze życia nie znam bo studia oplacilam sprzatajac mieszkania i pracując jako kelnerka po 14 godzin dziennie. Jako kelnerka miałam na rękę ok 4 tys zł miesięcznie - pensja plus napiwki.
Ja akurat też mam mieszkanie 110 mk, mam 28 lat i mąż również. Kredyt itd. Dzieci jeszcze nie mamy. Wyjeżdżamy raz w roku na wakacje i to w następnym nie pojedziemy pewnie bo nie mamy kasy na wykończenie mieszkania. Oboje pracujemy i nie zarabiamy źle. Twój przypadek jest wyjątkiem, które mieszczą się w tej 1/4 społeczeństwa.

Cytat:
Napisane przez Lukardis Pokaż wiadomość
Ale ja nie twierdzę, że nie masz racji. Są przecież takie przypadki, ale przyznaj sama, że jest to mniejszość. Zresztą nie każdy ma też potrzeby mieć auto za 200 tysi itd.. Dla mnie jednak takie przypadki jak Wasz są wyjątkami i to głównie spotykanymi w większych miastach, nikt kokosów nie zarobi mieszkając w mieście 10-15 lub nawet 20 tysięcznym pracując u kogoś (poza tymi wyjątkami wybitnymi).

Kłócić się nie zamierzam, ale rzeczywistość dla większości z różnych powodów nie jest aż taka różowa, ale od szczęścia bardzo wiele zależy (od talentu tyle samo).

W każdym razie dziewczyny - cieszmy się tym co mamy, prawda jest taka, że zdrowie jest najważniejsze. Bez niego nie można praktycznie nic zrobić, a wszystko inne jest kwestia czasu, czy też choćby odpowiedniego gospodarowania

Zgadzam się
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora