2013-06-04, 11:12
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Herbatint? Ktoś farbował nią włosy? ;>
ja farbowałam zestawem 1/3 7C + 1/3 6N + 1/3 5N i wychodził naturalny średni brąz bez rudości, lekko złotawy
ostatnio zastosowałam nowe proporcje: 1/2 7C + 1/4 6N + 1/4 5N i wyszło jaśniej i może minimalnie chłodniej, choć nowa fryzjerka która widziała mnie tuż po farbowaniu zachwycała się że mam taki naturalny i ciepły kolorek 
refleksy rzeczywiście takie złotawe, ale mimo wszystko dla mnie chłodne
trzeba samemu spróbować różne odcienie i proporcje, dodam tylko że wszystko chwyta mi zawsze równo nawet jak coś zmieniam w recepturze 
---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------
Cytat:
Napisane przez ZosiaSssamosia
jasne, że nie wszystko "zdrowe" takie jest. to jest tak jak z batonikami fitness - niby dietetyczne, a tak naprawdę zawierają często więcej cukru i kalorii niż batony czekoladowe... z farbami jest podobnie. Niektóre to tylko chwyt marketingowy. Dlatego ja w pewnym momencie zaczełam więcej czytać, sprawadzac, pytać i z tych "zdrowych" farb do włosów tylko color & soin faktycznie się sprawdza i jest zdrowszy od herbatint.. mi po herba włosy strasznie wypadały, zrobiłam przerwę od farbowania i zaryzykowalam z c&s i wyszło super, a włosy mam w dobrym stanie w przeciwieństwie do tego co było wczesniej - SIANOOO!
|
na jakiej podstawie twierdzisz, że c&S jest zdrowsza od herba? przecież też zawiera MEA
może tajemnica sukcesu tkwi w zrobieniu przerwy?
ja farbuję herba już długo, włosy są ok, nie wypadają, nie są suche - dla mnie też cudo w porównaniu z tym co było wcześniej (casting, INOA, luocolor) ale faktem jest, że regularnie stosuję odżywki, suplementy diety i podcinam końcówki (włosy do ramion)
|
|
|