Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-06-04, 11:12   #1590
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cześć!!!

Podczytuję Was na bieżąco, ale nie mam czasu odpisać, bo Kubuś daje popalić w ciągu dnia :/ Wszystko przez tą cholerną pogodę ma padać do niedzieli jak nie dłużej Wczoraj już się wyszykowałam z TŻ na spacerek, a przed wyjściem zaczęła się ulewa A w domu to można zwariować, bo mały nie chce spać w ciągu dnia, robi sobie drzemki po pół godzinki max. i ciągle coś chce, a na spacerku pięknie śpi i można odpocząć. Dziś wybieramy się na obiad do Pizzy Hut, na razie pogoda jest ok, liczę, że tak pozostanie
To się pożaliłam...

Z pozytywów to zrobiłam sobie farbę ostatnio - rozjaśniłam włoski, zamierzam iść na solarium i zrobić hennę.
Pisałam o solarium, bo podobno jak się karmi piersią to przez zmiany hormonalne mogą jakieś plamy się porobić na ciele Poza tym nie mam szans opalić się jak na razie na zewnątrz przez tą pogodę.

A i podczytałam, że kładziecie maluszki na brzuchu do spania w ciągu dnia - dzięki Wam! Ja się bałam przez śmierć łożeczkową, ale rzeczywiście w ciągu dnia jak widzę małego to sobie tak kładę jak nie może usnać no i pięknie mi śpi - nawet teraz, a ja mam czas na wizaz i śniadanie z Inką

Walczę nadal z laktacją, zaczęłam odciągać sobie pokarm, żeby było go wiecej, bo czesto maly po zjedzeniu z obu dalej chce jeść. Także wieczorem relaks, herbatka laktacyjna, woda i jedziemy - są postępy, jak wczesniej ściągałam 60ml to teraz już 90 ml pewnie i tak mało, ale zawsze taka ilosc cieszy

Mały męczy się z gazami, stosuję Bobotic i wczoraj TŻ poleciał po Windi, zobaczymy czy się sprawdzi.

Co do macierzyńskiego ja wybieram się na pewno na rok, bardzo cieszę się z tej ustawy.

Poza tym troszkę się martwię, bo połozna jakiś czas temu widziała, że Kubuś jak leży na brzuszku nie chce przekręcać główki i podnosić. Kazała czesto go układać na brzuszku i tak robię. Niestety mały nie chce w ogole pracować, zaczyna płakać jak zaczyna głowe przekrecać Jak leży na ramieniu to podnosi glowę. Ma już 5 tygodni, niepokoję się W poniedziałek szczepienia, wiec zapytam pediatrę, ale martwię się już...
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując