Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - tak bardzo boli...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-06-04, 12:26   #27
natash88
Wtajemniczenie

Dot.: tak bardzo boli...

Cytat:
Napisane przez stracilam Pokaż wiadomość
Byłam na rozmowie, dowiedziałam się, że terapia wcale nie musi tak wyglądać jak to było u mnie. To co opisałam to terapia psychodynamiczna, a oprócz niej jest wiele innych, które mogą mi bardziej odpowiadać. Poprzednia terapeutka powinna polecić mi kogoś innego kiedy powiedziałam jej, że rezygnuję.
Mam kontakty do kilku terapeutów pracujących innymi metodami także będę dzwonić i umawiać się, najpierw do jednej osoby szczególnie polecanej, bo pracuje z ofiarami przemocy domowej i mój przypadek nie jest jakiś nietypowy i dziwny. Bardzo się cieszę z tego, że nie jestem jedyną osobą, którą coś takiego dotknęło.
tobiaszowa, ale nie powinno to tak wyglądać, że jasno wyrażam swoje potrzeby (odrobinę większe zaangażowanie, odezwanie się do mnie wtedy kiedy się "zatnę" i zgubię wątek) a terapeuta to ignoruje, bo "tak wygląda terapia", nie informuje mnie o innych możliwościach. A skąd ja niby mam wiedzieć, że w innym nurcie terapia wygląda inaczej i może na tym etapie na jakim jestem psychodynamiczna mi nie pomaga?
gratuluje dzialania! trzymam kciuki! masz o co walczyc i dokladnie - masz prawo do najlepszej opieki, wsparcia i informacji od terapeuty - jak Ci nie odpowiada, szukaj kolejnego (niestety ten zawod psuje wiele osob). powodzenia!

natash88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując