Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-06-04, 11:32   #4150
Joanna XL
Zakorzenienie

Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III

A tak z innej beczki - zaczęłam 30 dniowy program dietetyczno-treningowy ... Są tam też teksty 'motywacyjne"... Owszem naiwne dosyć i banalne - ale czy moja prokrastynacja i ciagłe problemy świadcza o dojrzałości ? Chyba nie bardzo ... dziś jest tekst "Bądź szczęśliwa już dziś. Reszta się dostosuje" jako rozwiniecie "Twoje ciało, Twój organizm jest zależny od Twojego umysłu. Po prostu powiedz sobie, jak chcesz się czuć! Zachowaj równowagę we wszystkich dziedzinach życia i bądź dla siebie dobra."

Ok jest to banał ale... może właśnie o to chodzi ? Nie myśleć za dużo , nie prokrastynowac, analizowac a działać?

Wiec chodzę po domu i wmawiam sobie - "jesteś szczęśliwa , bo ... kawa o poranku jest pyszna", "omlet śniadaniowy znakomity" mąż fajny a kot uroczy No i najbardziej na świecie kocham niemiecką gramatyke I to troche na mnie działa - może czas wyrzucić "ale" ze słownika A wiec dzień bez "ALE" - super ze robie co robie i nie myśle o tym czego nie robie a powinnam
Joanna XL jest offline Zgłoś do moderatora