2013-06-04, 12:10
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
Napisane przez Madzia000
Nadrobiłam Was  zeszlo mi z tym 2 godziny  ale macie speeda 
tak piszecie o diecie, tj jakas specjalna dieta czy cuu  ?
A jeszcze jedno pytanko bo zamierzam kupic tez butelki aventu noi pasuje małą- do herbatki tak(?) i dużą na mleko tak (?) tylko dalej nie wiem jakie pojemnosci ?  260ml to nie za duzo ? i 125 ml mniejsza bedzie ok ;> ?
A i jeszcze widzialam, ze smoczki uspokajajace zamawiałyscie, to tez do butelek ;> ? Po co one  ? Oświeccie mnie
noi pytałam sie jeszcze parenascie stron wczesniej czy mata edukacyjna zamiast lezaczka bujaczka bylaby lepsza i od ktorego miesiaca sie ja stosuje  ?
Ja sie w miare wyspałam dzisiaj, wstałam przed 10  pojadłam jajecznicy i pozniej czeresni, a zaraz bede robic ryż z truskawkamiiiii :    
|
Herbatki to się raczej nie podaje, bo to słodzone wszystko, możesz wziąć jedną małą do wody na wszelki wypadek.
Pojemności dowolne, dla małego dziecka wygodniej małą, ale dużą będziesz mieć na dłużej.
Smoczki uspokajające to takie:
https://www.bebesklep.pl/_var/gfx/6b...620d66d537.jpg
czyli zwykłe smoki.
A oprócz tego do butelek się kupuje, bo one się zużywają, do Aventu takie:
http://image.ceneo.pl/data/products/...lek-kaszka.jpg
Mata to raczej nie zamiast leżaczka Można leżaczka nie brać, a wziąć matę, ale one do zupełnie czego innego służą Ja chcę jedno i drugie. Mata do najwcześniej od 3 miesiąca, wcześniej dziecko i tak nie widzi i nie interesuje sie zabawkami.
Leżaczek jeśli na płasko można od urodzenia, jeśli półsiedzący lepiej od 3 miesiąca, ale można na 15 minut i malutkie dziecko włożyć, np. żeby wejść pod prysznic - ja młodego stawiałam przed prysznicem, słyszał mnie i nie płakał 
---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------
Cytat:
Napisane przez dirtymagic85
|
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)
Gluten, Sugar & Meat Free 
More water&vegetables
13/100 sugarfree days