Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zazdrośnice, część 67.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-06-04, 21:11   #899
crozee
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice, część 67.

Cytat:
Napisane przez Jovisse Pokaż wiadomość
No rozumiem... Ale nie ma nic takiego, ja wiem, bardziej przydatnego? Rozumiem, że rok i tak dalej, ale to jednak rok i mogłabyś już robić coś innego Ratownictwo to też Ci powiem taka... No generalnie ciekawa fucha (jak to medyczna ) ale z pracą ciężką, zarobki niskie i niestety lekarze pomiatają ratownikami Też kiedyś miałam taki pomysł na siebie (chwilowy bo chwilowy ale miałam), ale moja mama pracuje w służbie zdrowia i mi kategorycznie zabroniła. Stwierdziła, że ratownik to taki trochę nikt, bo studiuje 5 lat, a potem niewiele może. Lekarze nim pomiatają i często ma mniejsze uprawnienia niż pielęgniarka. Generalnie taki niewdzięczny zawód...
To tak tylko mówię w gwoli przestrogi, ale oczywiście zrobisz, jak będziesz chciała
Uważam jednak mimo wszystko, że ten kierunek, który wybrałaś jest bardzo mało rozwijający i mówiąc szczerze to mam szczere wątpliwości, czy cokolwiek Ci da w kwestii wkręcenia się do szpitala, bo od takich rzeczy są pielęgniarki instrumentariuszki i nie wiem, czy dadzą się wygryźć

I nie mówię tego wszystkiego żeby Ci zrobić na złość, jeśli tak pomyślałaś. Mówię, bo może warto pomyśleć nad czymś innym, zastanowić się, czy to na pewno dobry pomysł... Bo jak mówię - jestem z rodziny służbo-zdrowotnej i wiem niestety jak to wygląda. I nie wiem czy jest sens pchać się w coś, co nie ma przyszłości...

Ale ważne, żebyś Ty była zadowolona
ja mysle, ze nie mozna patrzec w takich kategoriach, bo nie kazdy na wszystko sie nadaje. Wazne zeby miec plan i konsekwentnie go realizowac. Podstawy sa wazne, a moze na tym jak to mowisz, nie wymagajacym kierunku Karola zdobędzie jakies podstawy. Od czegoś trzeba zacząć Wiem, ze patrzysz na to z innej perspektywy, bo studiujesz weterynarię i dla ciebie to po prostu mało, ale skoro Karoli sie to podoba to czemu nie?
masz racje z tymi ratownikami, ze traktuja ich gorzej niz lekarzy, no ale fakt faktem, ze medycyny nie studiowali tylko ratownictwo medyczne. no i tak czy inaczej oni tez sa potrzebni.
wazne by miec jakas baze i potem mozna sie dokształcac.

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Albo nitkę Sorry ale nie mogłam się powstrzymać przed tym skojarzeniem
tylko by trzeba ja lakierem do włosów spryskac, zeby była sztywniejsza. tak to sie zmemle i zerwie a to by była zła wrozba :P