Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-06-04, 22:21   #4161
bura kocurka
Zakorzenienie

Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III

Cytat:
Napisane przez Kindly_Unspoken Pokaż wiadomość
Ależ Ci zazdroszczę tego kotaa. Ja nieustannie walczę o sprowadzenie futrzaka do domu. Niestety ciągle natrafiam na opór Tżta, jest nieugięty w tym temacie. Muszę mu przytoczyć Twój przykład, będę miała jeden argument więcej - skuteczny budzik

- właśnie jeśli chodzi o "zewnętrzne" zobowiązania, to nie mam problemu, ale sama z siebie.. przebudzę się, popatrzę na zegarek, stwierdzam "nieee, jeszcze nie dzisiaj" i tyle w temacie mojej samodyscypliny
Haha, no nie wiem czy to będzie argument "za" Mój kot tak świruje jak nie ma rodziców w domu...wtedy coś mu się przestawia. Bo tka to mamę budzi dopiero po 5, jak już i tak jest obudzona...jak oni wyjeżdżają, to kotu się chyba we łbie miesza i w środku nocy zaczyna świrować

Niestety ta wewnętrzna motywacja jest u mnie słabiuteńka...jak u większości dziewczyn tutaj (w końcu z jakiegoś powodu się tu zgromadziłyśmy, prawda? ). Ja bym chciała opracować taki system wstawania, żebym się sama z siebie budziła o tej samej porze...wczesnej porze oczywiście. Ale do tego trzeba naprawdę wieeeeeele dni wstawać punktualnie...

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora