Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak stosować Joico K Pak?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-06-05, 00:16   #7
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Dot.: Jak stosować Joico K Pak?

Cytat:
Napisane przez bigheaded Pokaż wiadomość
dziękuje za wyczerpującą odpowiedź! troche mi sie rozjaśniło w głowie...

jeśli chodzi o odżywkę, to właśnie nie ma dokładnej informacji o użytkowaniu, oprócz tego, żeby trzymać ją 1 minutę na wilgotnych włosach i spłukać. a mi chodziło bardziej właśnie o kolejność stosowania ich wszystkich razem, czyli szampon--> maska --> odżywka. i tak właśnie spróbuje
szkoda tylko, że wcześniej nie rozróżniłam maski od rekonstruktora, ale może kolejnym razem

jeśli chodzi o cenę...
szampon 300 ml - ok. 70 zł
odżywka 300 ml - ok. 70 zł
i maska 150 ml - również około 70 zł
Mam nadzieję, że z maski będziesz zadowolona, też się nad nią zastanawiałam, ale jednak wolałam zestaw zabiegowy. Napisz koniecznie jak się będzie sprawowała

Obserwuj włosy, jak zauważysz, że zaczynają się robić sztywne i matowe, to zrób przerwę z K-pak. One są bardzo bogate w proteiny, trzeba z tym uważać.

Cytat:
Napisane przez SceneQueene Pokaż wiadomość
Zaledwie jedna minuta ma pomóc? Ciężko to widzę...
Dzięki za cennik, rzeczywiście niezły... Daj znać jak się spisują produkty!
Oj, zdziwiłabyś się Porządna, fryzjerska odżywka, z odpowiednim pH zadziała w minutę lepiej niż te wszystkie wizażowe cuda i trzymanie masek kilka godzin w czepku, sprawdzone

Prawda jest taka, że włos nie chłonie substancji długo, więc przetrzymywanie kosmetyków dla zwiększenia regeneracji zbytnio nie ma sensu. Ryzykuje się rozmiękczeniem włosa, co może doprowadzić do jego łatwiejszego uszkodzenia (tak jak moczenie długo paznokci), olejowanie to trochę inna bajka. Nie raz czytałam na Wizażu o eksperymentach z trzymaniem masek godzinami- jak ktoś ma sztywne z natury włosy, to może być zachwycony, ale to nie da efektu na dłużej.

Jeszcze inna kwestia- nie wiem jakie pH mają inne kosmetyki K-pak, ale te w moim zestawie mają bardzo kwaśne, neutralizer wręcz ostro kwaśne. Przetrzymywanie tego dłużej niż zaleca producent może skutkować przekwaszeniem albo tym okropnym przeproteinowaniem. Ja trzymam je z zegarkiem w ręku, raz przetrzymałam jeden etap- nie było za fajnie Podejrzewam, że przetrzymanie tej odżywki do 15 minut nie zaszkodzi, ale jakieś trzymanie godzinę w czepku to zdecydowanie ryzyko.

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Poszperałam i znalazłam informację na temat maski i odżywki:

- maskę możesz trzymać -5- 10 minut. Nie ma konieczności stosowania później odżywki, ale możesz jej użyć pH: 4.0 – 5.0

- odżywkę trzyma się 1-2 minuty, ma pH 4.5 – 5.5

Na początku bym radziła Ci się tego trzymać, potem sama zaobserwujesz co najlepiej Ci służy

Jak masz ochotę, możesz sobie poczytać http://amcojoicoiso.com/Revitaluxe_FactSheet.pdf Jak kupię drogi kosmetyk, to lubię czytać takie rzeczy, żeby się utwierdzić w przekonaniu, że dobrze zrobiłam

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2013-06-05 o 00:20
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując