2013-06-06, 13:22
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Napisane przez perfuzja
Witaj 
Jestes już blisko "magicznego" 12 tygodnia 
Mialas już usg?
|
mój gin ma dość kontrowersyjne podejście na temat USG w pierwszych tygodniach ciąży i jeśli nie zachodzi wyraźna potrzeba nie robi.
U mnie był problem bo macica nie wyglądała wcale na ciążową wiec kazał zrobić dla spokoju - zrobiłam, wtedy był mniej więcej 5 tydzien.
Pózniej już nie miałam.
Jestem umówiona pod koniec miesiąca na USG prenatalne.
Wtedy się trochę uspokoję jak dowiem się ze wszystko jest ok.
na każdy ból reaguję paniką ale to wszystko przez pierwszą nieudaną ciążę. Od samego początku też biorę leki.
Cytat:
Napisane przez nattalli
Cześć  po pierwsze gratuluję ciąży -a co do wagi - czytałam ostatnio artykuł że na początku ciąży może spaść waga i jest to całkiem naturalne. Po prostu zależy od kobiety.
|
w moim przypadku to ma uzasadnienie jak mało co jem, bywają dni albo i kilka pod rząd ze jem tylko wafle ryżowe. Wymioty też robią swoje. Już nie pamiętam kiedy jadłam normalny obiad niedługo powinno sie to ustabilizować.
Cytat:
Napisane przez nattalli
A powiedzcie mi dziewczyny ma któraś problem z cerą? Bo ja od kilku tygodni nie umiem sobie z nią poradzić. Jest tak strasznie tłusta jakbym olejem się wysmarowała. Nic nie pomaga.
|
ja wyglądam ogólnie źle, włosy mam ciągle tłuste, ale znacznie gorzej mi z tymi syngromami fizycznymi jak mdłości i non stop zmęczenie.
|
|
|