2013-06-06, 12:25
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amatorki - czyli mam prawo jazdy i co dalej? - cz. II
Cytat:
Napisane przez bierka83
Ile ludzi tyle opini.
Przeciez kiedy stoisz albo powolutku poruszasz sie do przodu,kiedy jest duzy ruch nie zmieniasz pasa jadac.Najpierw upewniasz sie szybko czy masz mozliwosc i wtedy zmieniasz pas. Popatrzenie przez Ramie jest mega wazne,ale juz to mowilam.
|
A ja zgadzam się z raunen, jedziesz załóżmy 40-50hm/h po mieście, oglądasz się do tyłu, a w tym momencie samochód przed Tobą hamuje, bo np. ktoś wszedł na przejście - a Ty już możesz nie zdążyć wyhamować, bo będziesz w tym momencie odwrócona.
Ja w ogóle nie rozumiem po co się odwracać skoro w lusterkach wszystko widać A zwłaszcza, że wizażanka, która pisała o tych problemach ze zmianą pasa jest początkująca, więc każde jej obejrzenie się do tyłu zwiększa ryzyko kolizji, bo nie widzi co dzieje się przed nią.
---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------
Cytat:
Napisane przez bierka83
Moze i nie wystepuje,ale spojrzenie przez ramie jest bardzo ale to bardzo wazne 
|
to skoro nie występuje to po co mam oglądać się do tyłu skoro wszystko widzę w lusterkach?
|
|
|