Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - My się jeździć nie boimy i po drogach się wozimy! - mamy już prawo jazdy - cz. II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-06-06, 12:25   #4681
_czarny_kot
Zakorzenienie

Dot.: Amatorki - czyli mam prawo jazdy i co dalej? - cz. II

Cytat:
Napisane przez bierka83 Pokaż wiadomość
Ile ludzi tyle opini.
Przeciez kiedy stoisz albo powolutku poruszasz sie do przodu,kiedy jest duzy ruch nie zmieniasz pasa jadac.Najpierw upewniasz sie szybko czy masz mozliwosc i wtedy zmieniasz pas. Popatrzenie przez Ramie jest mega wazne,ale juz to mowilam.
A ja zgadzam się z raunen, jedziesz załóżmy 40-50hm/h po mieście, oglądasz się do tyłu, a w tym momencie samochód przed Tobą hamuje, bo np. ktoś wszedł na przejście - a Ty już możesz nie zdążyć wyhamować, bo będziesz w tym momencie odwrócona.
Ja w ogóle nie rozumiem po co się odwracać skoro w lusterkach wszystko widać A zwłaszcza, że wizażanka, która pisała o tych problemach ze zmianą pasa jest początkująca, więc każde jej obejrzenie się do tyłu zwiększa ryzyko kolizji, bo nie widzi co dzieje się przed nią.

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Napisane przez bierka83 Pokaż wiadomość
Moze i nie wystepuje,ale spojrzenie przez ramie jest bardzo ale to bardzo wazne
to skoro nie występuje to po co mam oglądać się do tyłu skoro wszystko widzę w lusterkach?
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując