2013-06-06, 20:41
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
Napisane przez kaska87
|
Dzięki, ja już wcięłam dziś czereśnie, 2 lody, teraz jem pudding czekoladowo-karmelowy i nadal myślę o lodzie 
---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------
Cytat:
Napisane przez kahunia
A z tymi soczewkami to nie jest tak ze w razie kompilkacji cos sie moze dziac. Bo ja np. jak zaczelam nosic soczewki to dostalam taka karteczke jak karta kredytowa do portfela: "Uwaga. Noszę soczewki kontaktowe. W razie wypadku lub utraty świadomości proszę o fachowe zdjęcie soczewek".
|
Jeszcze coś takiego znalazłam:
"Pytanie:
Nosze soczewki kontaktowe -6,00 i 1,75 cylinder. Czy mogę rodzić naturalnie - siłami natury i czy mogę mieć założone soczewki w czasie porodu?
Odpowiedź:
W trakcie porodu soczewki kontaktowe muszą być zdjęte. Może wtedy zachodzić potrzeba podawania różnych leków, które mogą mieć wpływ na stan nawilżenia oczu, może wtedy mieć miejsce nasilona praca mięśni twarzy i powiek, co może spowodować wypadnięcie soczewek, czy wreszcie może zachodzić potrzeba znieczulenia ogólnego, co stanowi przeciwwskazanie do obecności soczewek na oczach.
O sposobie porodu musi zadecydować, po przeprowadzeniu badania (w tym dna oczu) prowadzący Panią okulista. Z reguły przy tym zakresie wady, bez zmian patologicznych na dnie oczu dopuszczalny jest poród siłami natury, jednak w przypadku przedłużania się akcji porodowej brane jest pod uwagę rozwiązanie cesarskim cięciem. Ostateczną decyzję podejmuje konsultujący okulista.
W okresie okołoporodowym (ciąża, laktacja-karmienie piersią) należy też pamiętać o możliwości pojawiania się wahań hormonalnych, co może mieć wpływ na szybsze pojawianie się osadów białkowych na soczewkach jak również o okresowym podsychaniu soczewek. Wtedy należy soczewki wymieniać w krótkich okresach czasu oraz dodatkowo je nawilżać."
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)
Gluten, Sugar & Meat Free 
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
|
|
|