Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Turystyka i rekreacja - WĄTEK ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-06-07, 09:39   #854
Klaudyskaaaa
Raczkowanie

GG do Klaudyskaaaa
Dot.: Turystyka i rekreacja studia Kraków

Cytat:
Napisane przez wild_horse Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że na uczelniach powinno być tego mniej więcej po równo. Tym bardziej, że wszystkie przedmioty ciągną się tylko przez 1 semestr, więc da się pewnie to przeżyć . Chociaż sama ekonomii nie lubię .

Jeżeli chodzi o liczbę godzin to może i jest mniej więcej po równo. Ale nie sądzę, że poziom np. przedmiotów biologicznych, zajęć sportowych, czy makroekonomii na UEK jest taki sam jak na AWF.

Cytat:
Wbrew pozorom tej geografii nie jest aż tak dużo, jak by się mogło wydawać (tak przynajmniej wynika z planu).
Prawda jest taka, że na TiR wielu ludzi idzie z przypadku, bo kierunek uchodzi za niezbyt wymagający.
Warto zwrócić uwagę, że przedmiot nie musi mieć w nazwie "geografia", żeby obejmował ten materiał (np. krajoznawstwo). Podobnie jest np. z matematyką i każdym innym przedmiotem.

Na każdym kierunku znajdą się ludzie z przypadku i ci, którzy wiedzą "czego chcą". Masz rację, TiR nie ma zbyt dobrej opinii, chociaż uważam, że jest to mega ciekawy i różnorodny kierunek .

Cytat:
Ostatnio słyszałam (nie wiem, na ile wierzyć tej osobie, bo na TiR, AWF itp. się nie wybiera), że ponoć AWFy nie mają za dobrej anatomii.

Już to gdzieś pisałam ostatnio - zależy do czego porównamy Jeśli np. do takiego UEKu, czy UP (chociaż anatomii to tam nie ma, ale jakieś biologiczne podstawy)- to pewnie dużo lepszych wykładowców mają A jeżeli weźmiemy medyczną uczelnię pod uwagę...

Edytowane przez Klaudyskaaaa
Czas edycji: 2013-06-07 o 11:51
Klaudyskaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując