2013-06-08, 18:04
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rimmel Salon PRO w laboratorium, na imprezie i sali konferencyjnej - TEST
Dzisiaj test kolejnego koloru - 708 Simply Sizzling
Jak zwykle na odtłuszczone paznokcie nałożyłam warstwę lakieru, odczekałam do jej wyschniecia - dosłwnie góra 3 minutki, gdyż lakier ten świetnie schnie - i nałożyłam drugą warstwę, która daje już 100% krycie i piękny żelowy połysk. Jak widać stosowanie bazy i topu w przypadku tych lakierów nie jest konieczne, gdyż spełniają one funkcję 3 w 1 - baza, lakier i top coat. I musze przyznać, że naprawdę tak jest - po zmyciu lakieru w kolorze rock n roll nie miałam ani fragmentu paznokcia zabarwionego! Wykończenie paznokci również jest mega błyszczące, jak żel.
Zwykły manicure z wykorzytaniem 708 Simply Sizzling:
A moja letnia weekendowa propozycja, to mani wzorowane na naturze, jak na biologa przystało. Moją inspiracją był Danaus plexippus czyli motyl Monarcha 
Na bazie manicure z wykorzystaniem lakieru Rimmel Salon PRO w kolorze 708 Simply Sizzling namalowałam wzór ze skrzydeł monarcha. Dodatkowo wykorzystałam zwykłu biały i czarny lakier oraz top coat do wygładzenia na wierzch.
Oto efekt końcowy (apart trochę mi zżera kolory):
Przed pokryciem wzoru na paznokciach top coatem sprawdź wcześniej na fragmencie, czy nie rozmywa on wzoru, gdyż niektóre topy rozpuszczają lakier znajdujący się pod spodem i mogą zniszczyć cały manicure.
Edytowane przez tiramisu_
Czas edycji: 2013-06-09 o 18:48
|
|
|